Celjani blizu skalpa nemških prvakov

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so včeraj na prvi tekmi lige prvakov v novi sezoni na domačem terenu gostili aktualne nemške prvake SC Flensburg-Handewitt. V skoraj polnem Zlatorogu so celjski vitezi prikazali zrelo predstavo in v večini tekme enakovredno parirali nasprotniku. Na koncu so tudi z nekaj športne sreče zmagali gostje, ki iz Celja odhajajo z dvema točkama.


Celjani so se po svojih najboljših močeh upirali trikratnim nemškim prvakom. V 12. minuti so resda zaostali za tri gole (4:7), a nato vendarle vzpostavili ravnotežje in v 20. minuti po golu Matica Grošlja izenačili na 8:8. Do konca prvega polčasa se je na igrišču odvijal povsem enakovreden boj, slovenski prvaki pa so po bojeviti in zelo kolektivni predstavi – med strelce se je v prvi polovici polčasa vpisalo kar deset igralcev – na veliki odmor odšli z golom zaostanka (12:13).

Rokometaši iz mesta ob Savinji so v začetku drugega polčasa še bolj dvignili raven svoje igre in v 34. minuti po golu Josipa Šarca prvič na dvoboju povedli s 15:14. Hrvaški zunanji igralec v rumeno-modrem dresu je v naslednjem obdobju odigral pravo simultanko in svoje soigralce tri minute kasneje popeljal do vodstva s 17:15, v 39. minuti pa povišal na 18:15.

Strateg Flensburga Maik Machulla je nemudoma zahteval minuto odmora, po nekaterimi korekcijami na taktičnem in kadrovskem področju – ob tem je bil izključen tudi Grošelj – so njegovi varovanci v 42. minuti znižali na 17:18, v 46. minuti pa tudi ujeli slovenske prvake (19:19). Celjska ekipa je v prelomnih trenutkih dvoboja imela kar nekaj kriznih trenutkov v svoji igri. V 57. minuti je po dolgem času znova zaostala (23:24), poldrugo minuto pred koncem dvoboja pa po golu Norvežana Goerana Johannessena za dva gola (23:25).

Šarac je dobro minuto pred koncem po atraktivnem “cepelinu” znižal na 24:25, Celjanom pa je za popoln preobrat zmanjkalo časa. V celjski ekipi je bil na današnjem dvoboju najbolj učinkovit Šarac s petimi goli, štiri je prispeval Patrik Leban, tri pa Domen Makuc.

RK Celje Pivovarna Laško : SG Flensburg-Handewitt 24 : 25 (12:13)

Dvorana Zlatorog, 4000 gledalcev, sodnika: Cacador, Nicolau (POR)

RK Celje Pivovarna Laško: Vujovič, Ferlin 11 obramb; Cvetko, Razgor 2/1, Marguč 1, Šarac 5, Grošelj 2, Poteko 1, Žabič, Silva 1, Kodrin 1, Horžen 2, Grebenc 1, Makuc 3, Leban 4/3, Novak 1; trener Tomaž Ocvirk

SG Flensburg-Handewitt: Burić 12/2 obramb, Bergerud; Golla 6, Hald Jensen, Glandorf 1, Svan Lasse 3, Wanne 2/2, Jeppsson, Joendal 1, Steinhauser, Versteijnen, Zachariassen, Johannessen 5, Gottfridsson 2, Jurecki 2, Röd 3; trener: Maik Machulla

FOTO: Gregor Katič

Komentarji