Ocvirk: “Verjamem, da lahko pariramo tudi največjim”

Celjski rokometaši so po dveh odigranih krogih v domačem državnem prvenstvu odigrali tudi prvo tekmo v najelitnejšem evropskem tekmovanju. V EHF ligi prvakov so se v dvorani Zlatorog pomerili z aktualnim nemškim državnim prvakom SG Flensburg-Handewittom. V skoraj polnem Zlatorogu so se zmage veselili gostje, ki pa so bili v izdihljajih tekme deležni tudi nekaj športne sreče, ki je Celjanom onemogočila prve točke v novi sezoni lige prvakov.


Trener Celja Tomaž Ocvirk verjame, da lahko ob izboljšavi nekaterih segmentov igre padejo tudi evropski velikani: “Čestitke Flensburgu za zmago danes. Pred tekmo nismo povsem vedeli kje smo in kako konkurenčni smo ekipam iz vrha Lige prvakov. Zato je bil dogovor, da odigramo maksimalno, brez kalkuliranja, kar so fantje tudi naredili. Na začetku smo začeli malce rezervirano, premalo agresivno v obrambi, a ko smo to popravili smo se vrnili v igro. V drugem delu smo nadzorovali potek, nato pa so nas presekale izključitve, Flensburg pa je spremenil še obrambno postavitev, ki nam je ob igralcu manj povzročala več težav. Izgubili smo ritem in na trenutke odigrali premalo odgovorno, da bi na koncu lahko tekmo zmagali. Vendar verjamem, da ko popravimo še te prvine, bomo še bližje uspehu tudi proti kateri od teh ekip.”

Igralec Celja in strelec treh golov Domen Makuc: “Danes smo pokazali borbo in željo, kot smo se dogovorili. Hvala izjemnim navijačem, ki so nas spodbujali skozi celotno srečanje. Bili smo malce premalo agresivni na začetku tekme, ko pa smo v drugem polčasu to popravili smo se vrnili, a morda malce pretiravali z vnemo in si prislužili izključitve. Z nekaj tehničnimi napakami smo gostom dovolili, da se veselijo zmage.”

 

 

 

Trener Flensburga Maik Machula si je po včerajšnji tekmi pošteno oddahnil: “Zelo veseli smo teh dveh točk, saj smo se zavedali kaj pomeni igrati tukaj v tej dvorani. Pošteno smo si oddahnili saj ima Celje vedno dobro in zanimivo ekipo in točk tukaj ni lahko osvojiti. Igrali smo dobro, bili smo dovolj agresivni, dobro smo se gibali in v napadu igrali pametno. Drugi del se ni začel po naših željah, Celje je ušlo in šele po spremembi obrambe smo se uspeli vrniti ter priti do zmage, ki nam veliko pomeni.”

FOTO: Gregor Katič

Komentarji