Pričel se je 1. B ligaški ples!

*Naj najprej opozorimo, da bomo tokrat zaradi “izrednih razmer”, ki vladajo na RZS, zgolj na kratko povzeli vse tekme 1. kroga 1. B DRL, saj zaenkrat tudi RZS nima zapisnikov vseh tekem, kot so nam sporočili pri krovni zvezi. Poročila bodo zato žal brez strelcev in kakršnih koli statističnih podatkov.*


V preteklem vikendu so na parket pritekli tudi rokometaši, ki tekmujejo v 1. B DRL. Pari 1. kroga so bili:

RK Dol TKI Hrastnik – RK Črnomelj
RK Grosuplje – RK Mokerc-KIG
RK Radeče Papir Nova – RD LL Grosist Slovan
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD Rudar Trbovlje
MRK Ljubljana – RD Herz Šmartno
RK Krško – ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak
RK Drava Ptuj – RK Brežice

RK Dol TKI Hrastnik – RK Črnomelj 29:26

Sezono 2019/2020 sta že v petek v Dolanki odprla RK Dol TKI Hrastnik in RK Črnomelj. Pred dvobojem so Dolani veljali za favorita. Kot sami napovedujejo, se bodo v letošnji sezoni borili za vrh 1. B DRL. Črnomaljci so v lanski sezoni osvojili 12. mesto in se za las izognili izpadu, a očitno so bili tokrat kar precej trd oreh na gostovanju v Dolu pri Hrastniku. Tekmo so sicer dobili domačini z rezultatom 29:26, a glede na napovedi Dolanov, z nekaj več težavami, kot so pričakovali.

V naslednjem krogu se bo RK Dol TKI Hrastnik ponovno igral v domači dvorani, saj gostijo RK Radeče Papir Nova. Črnomelj pa bo svojo prvo domačo tekmo v sezoni odigral proti ŠD Mokerc Kig.

RK Grosuplje – RK Mokerc-KIG 28:31

Že v 1. krogu smo spremljali sosedski derbi med Grosupljem in Igom. Tekma, ki je vedno na tribune privabila večje število navijačev, se je tokrat zaključila z zmago Ižancev. Glede na pripravljalne tekme je sicer zmaga Ižancev malce presenetljiva, a povsem zaslužena. Igralci Iga so Grosupeljčanom dokazali, da se na podlagi pripravljalnega obdobja ne sme delati “načrtov” za tekme v sezoni. Končni rezultat derbija je bil 28:31.

V naslednjem krogu bodo Grosupeljčani gostovali v Brežicah, medtem ko bodo Ižanci prav tako gostovali in sicer pri Črnomlju.

RK Radeče Papir Nova – RD LL Grosist Slovan 25:32

Slovan, ki v letošnji sezoni sodi v najožji krog favoritov, je v 1. krogu gostoval v Radečah. Vlogo favoritov so Ljubljančani upravičili in slavili s 7 zadetki prednosti – 32:25.

V naslednjem krogu se Radeče odpravljajo na gostovanje v Dol pri Hrastniku, Slovanovci pa gostijo SVIŠ.

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD Rudar Trbovlje 21:21

Varovanci trenerja Aleksandra Polaka so v tekmo stopili kot favoriti in to takoj tudi pokazali z vodstvom 6:3. Gostje se niso predali tako zlahka, a je domačim le uspelo pobegniti na večjo razliko (7:3). Do konca prvega dela so si tako nabrali varnih šest zadetkov prednosti in na odmor odšli z rezultatom 12:6. Zdelo se je, da ima SVIŠ vse pod kontrolo, a se je na koncu izkazalo drugače.

V drugem polčasu so domačini zapravljali žoge kot po tekočem traku in Trboveljčani so se jim približali ter na koncu rezultat izenačili. Tekma se je končala z 21:21.

V naslednjem krogu bodo Ivančani že v petek igrali v gosteh proti Slovanu, medtem ko bodo Trboveljčani prav tako v petek gostili novinca v ligi MRK Ljubljana.

MRK Ljubljana – RD Herz Šmartno 31:31

Novinci v ligi, MRK Ljubljana, so v soboto ob 19. uri gostili Šmartno. Ekipi sta bili druga drugi velika neznanka. Ljubljanska ekipa je ostala skorajda enaka kot lani. Prišli so trije novi (Glavan, Pipp, Željko), odšel pa je Ločičnik (v Radeče). Igralce Šmartnega bi pred dvobojem sicer lahko postavili v vlogo favorita, že zaradi tega, ker so domačini igrali lansko sezono ligo nižje, a kljub vsemu so bile “kvote” za zmagovalca dokaj izenačene.

Tekma se je v prvem polčasu odvila po pričakovanjih gostov, saj so na odmor odšli s prednostjo, ki pa so jo Ljubljančani v drugem polčasu izničili. Minuto pred koncem so imeli domačini še napad za vodstvo, ki ga niso izkoristili in s tem ponudili gostom priložnost, da domov odnesejo obe točki. Tudi Šmarčani so bili neuspešni in tako je ostalo pri delitvi točk in rezultatu 31:31.

Ljubljančani se v prihodnjem krogu odpravljajo na gostovanje v Trbovlje, Šmartno pa doma gosti Škofljico.

RK Krško – ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 22:16

Krčani, ki poleg Slovana velja za najožjega favorita za 1. mesto v letošnji sezoni, je gostil Škofljico. Pomlajena ekipa Škofljice se je Krčanom dobro upirala prvo polovico tekme, nato pa so domači pokazali, zakaj sodijo med favorite. Tekmo so Krčani dobili z rezultatom 22:16.

V naslednjem krogu bo RK Krško prav tako igral doma, gostil bo ptujsko Dravo, medtem ko bo Škofljica igrala še eno tekmo v gosteh, tokrat proti RD Herz Šmartno.

RK Drava Ptuj – RK Brežice 21:13

Dravaši so proti Brežicam pokazali čvrsto obrambo in izjemno kreativnost v napadu. Rezultat dobre igre domačinov in malce slabše gostov se je odražal tudi na semaforju, ki se je na koncu tekme ustavil pri 21:13. 

V naslednjem krogu Ptujčani odhajajo na gostovanje v Krško, Brežičani pa doma igrajo proti Grosuplju

Komentarji