Najboljši igralec 2. kroga lige NLB

Drugi krog 1. NLB lige sta otvorila Celje in Dobova. V Zlatorogu so zanesljivo slavili Celjani, ki zasegajo prvo mesto v ligi. Velenjčani so po razočaranju v Škofji Loki doma upravičili vlogo favorita proti Krki, Ribničani so na domačih tleh z majhno razliko premagali Mariborčane, zanimiva tekma v Kopru med Loko in Koprčani pa se je končala brez zmagovalca. Izola je na gostovanju v Ljutomeru klonila proti Ormožanom, Trebanjci pa so po infarktni končnici za las ugnali neugodne Slovenjgradčane.


Na uvodni tekmi drugega kroga 1. NLB lige je za zmago Celja velik delež prispeval vratar domačinov Klemen Ferlin. Prvi vratar Celja je na tekmi proti Dobovi zbral 14 obramb.

Visoko zmago Velenja nad Krko je z osmimi zadetki okronal povratnik po poškodbi Miha Kavčič. Slovenski mladinski reprezentant je po dolgi rehabilitaciji pokazal svoj talent in izkoristil ponujeno minutažo.

Na izenačeni tekmi med Ribnico in Mariborom je bil najbolj učinkovit Gašper Horvat. Levi zunanji igralec, ki prihaja iz Ormoža je mrežo Maribora zatresel 7-krat.

Izjemno razpoložen na tekmi med Koprom in Loko pa je bil 23-letni Tilen Sokolič. Nekdanji slovenski mladinski reprezentant je dosegel kar 11 zadetkov in bil z naskokom najboljši strelec tekme.

Zadnji kandidat prihaja iz vrst Slovenj Gradca, ki po letnem premoru znova nastopa v najelitnejšem slovenskem tekmovanju. To je eden izmed vodilnih igralcev Korošcev, ki navdušuje s svojimi predstavami. Na tekmi proti Trimu je dosegel 3 zadetke, blestel pa je tudi z asistencami.

Komentarji