Trebanjci v končnici do zmage v Slovenj Gradcu

Slovenjgradčani so pred domačimi odigrali tudi drugo tekmo nove sezone. Tokrat je v goste prišla ekipa RK Trimo Trebnje. Trebanjci so po skalpu Ormoža v prvem krogu tokrat poizkušali točke vzeti tudi v Slovenj Gradcu. Rokometaši Slovenj Gradca so imeli pred svojimi navijači seveda drugačne načrte.


Tekmo so bolje odprli gostje in si hitro priigrali dva zadetka prednosti katera so držali večino prvega dela prvega polčasa. Nekajkrat so sicer ušli na tri gole razlika in imeli ob izgubljenih žogah domačinov možnost, da bi se odlepili, a je vratar Slovenj Gradca Domen Ošlovnik. Prednost Trebanjcev se je vseskozi gibala med dvema in tremi zadetki, saj gostje svojih priložnosti za povišanje niso znali izkoristili oziroma jih je takrat, ko je bilo to najbolj pomembno ustavil Ošlovnik. V 22. minuti pa so rokometaši Trima prvič na tekmi povedli s štirim goli (8:12). V zaključku polčasa se je domačinom sicer že uspelo približati le na dva zadetka, a so gostje vendarle na odmor odšli z malenkost varnejšo prednostjo treh zadetkov (11:14).

Izenačen začetek drugega polčasa. S svojo dnevno formo je tudi v drugem polčasu nadaljeval domači vratar Domen Ošlovnik. V drugem polčasu pa se je z nekaj izjemnimi obrambami izkazal tudi gostujoči vratar Urh Brana, ki je domačine držal na varni razdalji. V 49. minuti pa so Slovenjgradčani po 2 minutni kazni gostujočega krožnega napadalca Davida Didoviča zaostanek zmanjšali le na gol zaostanka (21:22) in tako zaključek tekme naredili izjemno zanimiv. V 52. minuti so rokometaši Slovenj Gradca na krilih domačih navijačev prvič na tej tekmi povedli (23:22), potem, ko so imeli gostje večkrat priložnost, da bi ušli na pet golov prednosti, a tega niso znali izkoristiti. V zaključku so se zmage po infarktni končnici vendarle razveselili gostje iz Trebnjega. Končni rezultat je bil 25:26. Slovenjgradčani so še enkrat več pokazali, da bodo trd oreh za vsakega nasprotnika.

SLOVENJ GRADEC 2011 : TRIMO TREBNJE 25:26 (11:14)

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji