Zoran Jovičić: “Rezultat ne kaže realne slike”

Varovanci velenjskega trenerja Zorana Jovičića so v soboto odigrali drugo tekmo državnega prvenstva in z odlično igro v drugem polčasu s +7 premagali rokometaše Krke. V prvem delu sta bili ekipu še nekoliko enakovredno, v drugem polčasu pa so Velenjčani izkoristili nekaj napak gostov in se veselili zaslužene zmage.


Trener Gorenja Velenja Zoran Jovičić je ima na začetku sezone številne težave s poškodovanimi igralci, a se ti počasi vračajo v ekipo: “Rezultat sam nam ne pokaže realne slike, saj je bila to za nas zelo težka tekma. Pozna se, da smo imeli poškodovane igralce, ki se počasi vračajo v igro. Ne preostane nam drugega kot da gradimo našo igro še naprej in se dobro pripravimo za tekme, ki prihajajo. Čakajo nas težke tekme, ki jih moramo vzeti zelo resno in se na vsaki posebej znova dokazovati.”

Gostujoči trener Krke Roman Zarabec razlog za poraz proti Velenju krivi predvsem preveč tehničnih napak v napadu: “Čestitam Gorenju za zmago. Bili smo radodarni nasprotnik, naredili smo kar nekaj tehničnih napak, zapravili nekaj čistih priložnosti za zadetek in gostom poudili priložnost, da nam uidejo. Glave gor. Verjamem, da fantje rastejo tekmo v tekmo, so čedalje boljši in se zavedajo svoje kvalitete. Če bodo temu sledili, se ne bojim za prihajajoče tekme.”

Rokometaši novomeške Krke bodo naslednjo tekmo odigrali v petek, 20. septembra, ko bodo v 3. krogu doma gostili ekipo RD Koper, Velenjčani pa odhajajo na gostovanje v Maribor.

FOTO: RK Gorenje Velenje / MRK Krka

Komentarji