Andraž Velkavrh: “V tekmo smo šli z nekaj težavami iz prvega kroga”

Rokometaši Ribnice so si priigrali že drugo zmage v sezoni. Tokrat so bili boljši od rokometašev Maribora. Tudi tokrat so v končnico tekme imeli težave, a so se kot favorizirano moštvo vendarle izvlekli brez prask.


Po uvodnem srečanju, kjer so v Slovenj Gradcu domačine strli šele v končnici so tokrat v domači dvorani pričakali ekipo Maribora. Gostitelji so nadzorovali potek srečanja. Štajerci so proti koncu tekme resno ogrozili ekipo iz dežele suhe robe. Ribničani pa so kot izkušena ekipa vendarle zdržali in ohranili prednost ter se tako veselili druge zmage. Na tekmi sta bila z 8 zadetki najučinkovitejša Gašper Horvat pri Ribnici , ki je bil tudi razglašen za igralca tekme ter Adrian Miličević pri Mariborčanih.

Gašper Horvat, igralec RD Riko Ribnica: “Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, zahteven nasprotnik, ki ima mlado ekipo in je željna dokazovanja. Želeli smo se jim oddolžiti za poraz na zadnji tekmi prejšnje sezone. Prvi polčas smo začeli odlično, v drugem pa je učinkovitost padla, nismo zabijali iz čistih situacij. Obramba je na trenutke delovala luknjasto, na koncu smo se vendarle zbrali in odigrali tako, kakor znamo in zasluženo zmagali.”
Andraž Velkavrh, rokometaš RK Maribor Branik: “Vedeli smo kam prihajamo, saj je Ribnica eden najboljših ekip v državi, še posebej na domačem igrišču. V tekmo smo šli z nekaj težavami iz prvega kroga. Borili smo se celotno tekmo, na koncu je zmanjkalo malo sreče.”

V naslednjem krogu ekipo Ribnice v Novem mestu čaka dolenjski obračun z ekipo Krke, medtem, ko bodo rokometaši Maribora na domačem parketu gostili ekipo Gorenja.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Maribor Branik

Komentarji