Velenjčani na prvi “domači” tekmi boljši od Krke

V sklopu dneva “65 let rokometa v Slovenj Gradcu” je bila poleg tekme domačinov, ki so nesrečno izgubili proti Trebanjcem odigrana še ena tekma. Pomerila sta se pokalni prvak RK Gorenje Velenje ter ekipa MRK Krka.


Trener Velenjčanov Zoran Jovičič ni mogel računati na že dlje časa odsotnega Vladimirja Bojanića, zaradi bolečin v hrbtu pa je bil tekmo primoran izpustiti tudi vratar Aljaž Panjtar.

Krkaši so podobno kot na prvi tekmi tudi tokrat slabo začeli in si hitro nabrali zaostanek treh zadetkov (0:3). Vendarle so se nato zbrali in rezultat izenačili na 4:4. V nadaljevanju smo spremljali izenačeno tekmo. V 21. minuti pa so si ose po odlični igri v obrambi, ki jo je narekoval izjemni Emir Taletović zopet priigrali dva gola prednosti (11:9). Rokometaši Velenja so na odmor odšli s prednostjo treh zadetkov (15:12), potem, ko je bil iz sedmih metrov uspešen Matic Verdinek.

Rokometaši iz Šaleške doline so odlično otvorili tudi drugi polčas in prednost povečali že na pet golov (20:15). Rokometaši Krke niso našli recepta s katerim bi prebili trdno obrambo Velenjčanov. “Domačini” so to izkoristili, prihajali do lahkih zadetkov in tako prednost le še povečevali. V 50. minuti je bila njihova prednost že osem golov. Tekmo so Velenjčani tako mirno pripeljali do konca in zasluženo slavili z 32:25.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

GORENJE VELENJE : KRKA 32:25 (15:12)

Foto: RK Gorenje Velenje

Komentarji