Celjani brez možnosti proti visokoletečim Francozom

Celjski rokometaši posebne možnosti proti francoskemu PSG-ju niso imeli. Večino dela so nocojšnji favoriti opravili že v prvem polčasu, v drugem pa so Pivovarji le malce bolje zaigrali in nasprotniku niso dopustili popolnega ponižanja. 


Srečno se za Celjane tekma ni začela. Po dobri uvodni obrambni akciji, se je v prvem domačem napadu resneje poškodoval Josip Šarac. Ta je nerodno sestopil, se prijel za koleno in obležal v bolečinah. Hitro je bilo jasno, da se na parket ne bo vrnil. Kljub temu so bile uvodne minute zaznamovane z borbenostjo v celjski obrambi, prek katere so vzdrževali stik z nasprotnikom. Žal v napadu ni bilo odločnosti, kar so Francozi brez težav pretvorili v lahke protinapade in kmalu ekspresno povedli na 6:2.

Nekaj časa se po zaslugi v vratih razpoloženega Miljana Vujovića in malce več poguma v celjski ofenzivi PSG ni moral bolj odlepiti od slovenskih državnih prvakov. A po štirih zaporednih novih poceni zapravljenih napadih Celjanov so v razmaku slabih treh minut Francozi prišli na prepričljivo prednost devetih zadetkov (8:17). Žal so bile zadnje minute prvega polčasa še naprej v duhu mučenja Pivovarjev v napadu in hitrih zaključkov PSG-ja. Še najbolj je v Zlatorogu svetil Vujović, ki je vsake toliko postregel s sijajno obrambo ob kupici pariških stoodstotnih priložnosti. Gostje so si do odmora hladnokrvno priborili dvomestno prednost, ob prvi sireni je na semaforju kazalo 11:21. 

V nadaljevanju je vse skupaj bolj ali manj izpadlo kot strelske vaje, brez pretiranega tekmovalnega naboja. Celju je v 40. minuti uspel sploh prvi čisti protinapad, po katerem je bil uspešen Tadej Mazej. Francozi seveda niso igrali v tisti najvišji prestavi, slovenski prvaki pa so v drugem polčasu lep čas uspešno vzdrževali izenačen rezultat. A ponovil se je scenarij iz prvega dela, kjer je po napakah Celjanov PSG prek lahkih zadetkov domače znova potisnil v še večji zaostanek – tokrat na ducat golov (18:30). Prednost so Pivovarji do konca tekme pustili, da naraste le še za gol, medtem pa se je z eno prvih obramb v ligi prvakov izkazal Gal Gaberšek. Mladi vratar je za zadnjo četrtino srečanja zamenjal Vujovića, ki je zbral 10 sijajnih obramb. Najboljši strelec domačih je bil Žiga Mlakar s šestimi zadetki. PSG je v Zlatorogu zmagal s 24:37. 

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

 

Komentarji