Meškov tesno izgubil v Ukrajini, Veszprem nadigral Vardar

Danes so bili v ligi prvakov v akciji naši legionarji. Staš Skube, Jaka Malus in Simon Razgor so z Meškovom tesno izgubili na gostovanju v Ukrajini, Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč pa sta z Veszpremom gladko odpravila Vardar.


Tekma med Meškovom in Motorjem se je začela izenačeno, potem pa je Motor prevzel pobudo in prvi polčas dobil s prednostjo 3 zadetkov s 15-12. Drugi del je bil prav tako izenačen, nekajkrat se je Meškov približal na zadetek zaostanka a več jim ni uspelo in Motor je slavil z 32-30. Najboljši strelec pri domačih je bil Aidenas Malasinskas s 6 zadetki. Pri Meškovu jih je 8 dosegel Maksim Baranau, Staš Skube je odigral odlično in dosegel 5 zadetkov, Jaka Malus je dodal 2, Simon Razgor pa ni dosegel zadetka.

Veszprem je gostoval pri Vardarju in ga visoko odpravil kar z 27-41. Veszprem je tekmo začel silovito in že v prvem polčasu vodil kar z 10 zadetki razlike, bilo je 11-21. Tudi v drugem delu Veszprem ni spustil zavore in si priigral še višjo prednost, slavili so z 27-41 in si priigrali ogromen kapital ter se praktično že uvrstili v naslednji krog. Gašper Marguč je odigral odlično tekmo in dosegel 4 zadetke, prav tako pa tudi Omar Yahia, Vuko Borozan, Nikolaj Markussen in Dean Manaskov. Pri Vardarju jih je Ivan Čupić dosegel 8.

Na ostalih tekmah je Porto prišel do zmage z 32-29 nad Aalborgom, Celjani pa so doma visoko izgubili s Psg-jem, bilo je 24-37.

FOTO: Telekom Veszprem

Komentarji