Celjani brez večjih težav preskočili Ribnico

V Areni Zlatorog smo spremljali obračun med državni prvaki in državnimi podprvaki. Rokometaši Celja so gostili ekipo Ribnice. Ribničani v letošnjo sezono niso vstopili kot bi si sami želeli. K temu botrujejo tudi mnoge poškodbe, ki jih imajo v klubu. Na drugi strani Celjani, ki nastopajo tudi v ligi prvakov in imajo naporen urnik vseh tekem in potovanj.


V tekmo so bolje vstopili igralci Ribnice, ki so hitro povedli z 0:2. A v 7. minuti so Celjani izenačili rezultat na 4:4 in tako hitro ustavili zgodnji nalet gostov. Do 15. minute in rezultata 10:10, smo spremljali izenačen rokomet z nekaj menjavanja v vodstvu. Nato pa so svojo pot začeli tlakovati domačini. S hitrimi štirimi zadetki so povedli 14:10. Ribničani so v nadaljevanju še uspeli priti na dva gola zaostanka, a kaj več od tega jim v prvem polčasu ni uspelo. Razlika do konca polčasa je bila med tremi in štirimi zadetki. Prav toliko je bila razlika tudi ob koncu prvega dela igre in sicer 18:14.

Takoj na začetku drugega polčasa so gostitelji povedli za pet zadetkov (19:14). A Ribničani, polni samozavesti, ki so jo imeli po zmagi v prejšnjem krogu so se na tekmi uspeli znova približati. Po treh zaporednih zadetkih Brina Cimermana je bil rezultat 20:17. Celjani pa so znova ušli na pet golov (22:17). Podobno predstavo smo spremljali skozi večino drugega polčasa. Ribničani so se približali, nato pa so Celjani ponovno ušli na pet zadetkov. To je bila najvišja prednost domačinov vse tja do 50. minute, ko so prvič povedli s šestimi goli prednosti (30:24). Najvišja prednost Celjanov je bila osem zadetkov (33:25). Končna razlika pa je bila šest zadetkov in sicer 35:29.

Pri domačih je z desetimi goli izstopal Josip Šarac, za goste je bil s šestimi zadetki najučinkovitejši Uroš Miličević.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RIKO RIBNICA  35:29 (18:14)
Šarac 10, Marguč 7; Miličević 6 Cimerman in Strmljan 5

Standings provided by SofaScore LiveScore

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji