Velenjčani v drugem polčasu strli žilave Ormožane

V Rdeči dvorani v Velenju sta si nasproti stala domači Gorenje in gostujoča ekipa Ormoža. Ormožani so eni izmed redkih, ki imajo za sabo vse odigrane tekme, medtem ko, so na drugi strani Velenjčani zaradi koronavirusa izpustili dve tekmi. Tokrat so se v drugem polčasu uspeli otresti pritiska Ormoža in vknjižiti novi dve točki.


To se je na začetku tekmo tudi poznalo. Ormožani, ki so zaradi tega zagotovo bolj uigrani so v tekmo vstopili bolje in povedli s tremi zadetki prednosti (1:4). Velenjčani so se po nekoliko skromnejših minutah pobrali in ulovili rezultatski priključek (5:6). A Ormožani so znova stopili na plin in s štirimi hitrimi zadetki povedli s 5:10.  Velenjčani pa so še enkrat več ujeli priključek. Sicer na na hitro, ampak so lepo postopoma lovili nasprotnika in tako jim je do konca polčasa uspelo priti na le gol zaostanka (14:15) in tako poskrbeli, da nas tudi v drugem polčasu čaka zanimiva tekma.

Na začetku drugega polčasa so Velenjčani prvič na tekmi tudi povedli. Po zadetku Tilna Sokoliča je bil rezultat 17:16. Od tu naprej pa smo spremljali igro gol za gol. Domačini so vmes sicer povedli za dva gola (19:17), a to ni zdržalo dolgo. Ormožani so se namreč hitro vrnili v tekmo. V 42. minuti so imeli gostitelji na parketu dva igralca manj, a gostje niso uspeli izkoristiti, da bi si priigrali večjo prednost. Velenjčani se za to lahko zahvalijo tudi vratarju Emirju Taletoviću, ki je zbral kar nekaj odličnih obramb skozi celotno srečanje. To so domačini v zaključku tekme začeli izkoriščati in na koncu prišli do dokaj gladke zmage z rezultatom 33.29.

GORENJE VELENJE : JERUZALEM ORMOŽ  33:29 (14:15)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Foto: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Komentarji