Celjani brez zadnje tekme skupinskega dela Lige prvakov

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bi morali v četrtek v Aalborgu odigrati še zadnjo tekmo rednega dela lige prvakov, ki pa je bila zaradi novih okužb v danskem taboru odpovedana.


V Aalborg so se Celjani odpravili neposredno iz Kiela, ko je že bilo jasno, da je imel Aalborg na ponedeljkovem testiranju enega okuženega igralca. Ker so Danci zagotavljali, da se igralci že vse od sobote niso družili in imeli aktivnosti in ker so jim tekmo dovolile tudi danske oblasti, je temu pritrdila tudi Evropska rokometna zveza. Celjani so tako odpotovali na Dansko, kjer pa jih je zvečer danski klub obvestil, da sta na novem testiranju pozitivna še dva dodatna igralca.

EHF je tako v poznih večernih urah odločila, da se tekma odpove in se ne bo odigrala. Namreč na voljo ni nobenega rezervnega termina, saj se redni del zaključuje, sledi reprezentančni premor, nato pa bodo že na vrsti tekme osmine finala.

Celjani so se tako že uspeli dogovoriti za hitrejši let domov in se bodo v četrtek v Slovenijo vrnili okoli 17h (predvideni let je sedaj ob 15h), predvsem pa bodo spremljali razplet tekme Kielce – Flensburg. V primeru zmage Poljakov, bo tekmec v osmini finala Flensburg. Če se tekma konča z remijem, bodo tekmec Poljaki. Če pa zmaga Flensburg, potem bo tekmec Pariz. Poleg te odločitve bo jutri znana tudi odločitev glede odpovedane tekme, kjer bi glede na prakso z ostalih tekem, dve točki morali pripasti celjskemu klubu, a to seveda ne spremeni položajev na lestvici.

Vir: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji