Celjani deklasirali Slovan

Rokometaši Celja so v 18. krogu Lige NLB pred domačimi navijači gostili zasedbo Slovana. Po uvodnem naletu Ljubljančanov so domačini stvari hitro postavili na svoje mesto in do konca tekme gostom niso dopustili niti najmanjše možnosti, ki bi jim omogočala kakršnokoli upanje na nocojšnji tekmi. Gostitelji so že v prvem polčasu povedli z dvomestno prednostjo in praktično že razrešili vse dvome o zmagovalcu. Na koncu so se razveselili zmage s kar osemnajstimi goli prednosti (42:24).


Tekmo so bolje odprli Ljubljančani in v 5. minuti po zadetku Alexandra Perića povedli s tremi goli prednosti (2:5). A Celjani so kmalu stvari postavili na svoje mesto. Po delnem izidu 4:0 so v 9. minuti prvič na nocojšnji tekmi povedli (6:5). Gostitelji so v nadaljevanju narekovali potek srečanja. V 19. minuti pa so aktualni državni prvaki prestavili ne eno ampak kar dve prestavi višje. Po delnem izidu 8:0 so v 7. minutah izkoristili strelski mrk gostov in v 25. minuti, že v prvem polčasu povedli z dvomestno prednostjo (22:11). Do konca prvih 30. minut smo spremljali le še igro gol za gol. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 25:15.

Domačini so nadaljevali z visokim tempom in v 34. minuti vodili že s trinajstimi goli naskoka (28:15) in dvomom o zmagovalcu je bilo tako konec. Rokometaši Slovana v drugem polčasu niso našli pravega tempa s katerim bi se morda lahko vsaj nekoliko približali Celjanom. Slednji so prednost višali praktično iz napada v napada. Ekipi Slovana je danes manjkal tudi razpoložen vratar. Domačini, ki so danes delovali zares izjemno so v 55. minuti povedli za dvajset zadetkov (42:22). Slovanovci so do konca obračuna dosegli še dva zadetka. Oba je prispeval najboljši strelec gostov Vid Šebalj in tako postavil končni rezultat 42:24.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO :  LL GROSIST SLOVAN  42:24 (25:15)
Mazej 7, Cokan 6; Šebalj 7, Tufegdžić 5
Bojić 9 obramb (32%) (Celje)

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji