Celjani do prve evropske zmage v novi sezoni

Evropska sezona se je začela tudi za rokometaše RK Celje Pivovarna Laško. Na prvi tekmi kvalifikacij za EHF Evropsko ligo so v areni Zlatorog gostili Danski GOG. Prva tekma v sezoni, veliko neznank in morda še ne prave uigranosti na obeh straneh. A hitro na začetku bo treba ujeti ritem, pozabiti začetno nervozo ter zaigrati tako kot na treningih in pripravljalnih tekmah.


Rokometaši Celja se izziva niso ustrašili in že od začetka prikazali, da si danes želijo zmage. V 5. minuti so prvič na tekmi povedli z dvema zadetkoma prednosti (3:1). Celjani so vse do 15. minute držali prednost dveh golov nato pa so tudi Danci ujeli pravi ritem in rezultat izenačili na 6:6. A rokometašev Celja to ni zmedlo. Nadaljevali so v visokem tempu in hitro ponovno prevzeli pobudo. To se jim je ob koncu 25. minute obrestovalo, ko so povedli za štiri zadetke (14:10). S prednostjo štirih golov so Celjani odšli tudi na odmor, čeprav je kazalo, da bo ta prednost znašala pet zadetkov (16:11) pa je najkoristnejši igralec olimpijskega turnirja Mathias Gidsel postavil rezultat prvega polčasa (16:12).

Celjani so silovito krenili tudi v drugi polčasi in ob koncu 35. minute po uspešno izvedeni sedemmetrovki Gala Marguča povedli že s sedmimi goli naskoka (20:13). V nadaljevanju smo bili priča izjemno izenačeni tekmi. Ekipa sta bili na razliki petih golov, Danci pa so ves čas lovili priključek, a so Celjani vselej zaustavili njihove napade s katerimi bi lahko znižali zaostanek. Ob koncu 55. minute pa so se igralci GOGa približali le še na dva zadetka (29:27) in pred nami je bila zanimiva končnica. A igralci Celja so v zaključku ostali zbrali in na krilih navijačev poskrbeli, da je zmaga ostala doma. Slavili so z rezultatom 33:29. A to je šele prvi polčas kvalifikacij. Čez teden dni jih na Danskem namreč čaka še povratna tekma.

Pri Celju je bil strelsko najučinkovitejši Gal Marguč s sedmimi zadetki, pri gostih je bil najbolj razpoložen Mathias Gidsel, ki je dosegel deset golov.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : GOG  33:29(16:12)
Marguč 7, Vlah 6; Gidsel 10, Tollbring 6

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji