Celjani do tesne zmage v Mariboru

Celjani so v predzadnjem krogu lige NLB gostovali v Mariboru in pri tamkajšnjem RK Mariboru Braniku in prišli do tesne zmage z 24-25. Celjani so po zmagi Gorenja tudi teoretično ostali brez možnosti za naslov prvaka.


Začetek tekme je bil napadalen na obeh straneh, saj sta bili obe ekipi v napadu uspešni, rezultat pa je bil 4:4. Celjani so se nato malce otresli pritiska Maribora in povedli za 2, a Mariborčani so rezultat hitro poravnali na 6:6. Nato so Celjani spet zaigrali bolje in prišli do prednosti s 3 zadetki, a končnica prvega dela je pripadla Celjanom, ki so zadevali iz vseh položajev in prvi polčas dobili z rezultatom 12-17.

V drugem delu je precej bolje zaigral Maribor, ki Celjanom ni dovoljeval zadetkov, na drugi strani pa so prednost Celjanov hitro stopili in se približali na zadetek zaostanka. V zadnjih minutah je bila tekma izjemno izenačena, Celjane pa je reševal Filip Ivić. V napadu je zadeval še David Razgor in Celjanom priigral zmago.

Pri Mariboru sta 7 zadetkov dosegla Tadej Sok in Stefan Žabić, pri Celjanih pa sta po 5 krat zadela Domen Novak in David Razgor.

FOTO: RK CPL

Komentarji