Celjani do zmage na balkanskem derbiju!

Celjski rokometaši so v sedmem krogu elitne Lige prvakov gostili večne tekmece iz Zagreba. Tekma, na kateri bi lahko Celjani pridobili ogromno, a hkrati izgubili zelo veliko, je bila izjemno napeta že od samega začetka. Obe ekipi krvavo potrebujeta točke, hrvaški prvaki pa so eni od glavnih konkurentov za preboj v izločilne boje Lige prvakov. V prvem polčasu smo lahko videli povsem izenačeno predstavo obeh ekip. V drugem delu smo videli infarktno končnico, v kateri so se bolje znašli Celjani in vknjižili pomembni dve točki.


Že takoj na začetku smo videli izjemno napet dvoboj in izenačeno tekmo. Ekipi sta predvsem na začetku delovali izjemno previdno, obramba obeh ekip pa je bila izjemno kakovostna. V prvem delu smo lahko videli majhno število zadetkov, v 22. minuti je rezultat na semaforju kazal 5 : 5.  Zadnje minute prvega polčasa so pripadle Celjanom, ki so s pomočjo obramb Ferlina in protinapadov, prišli do pomembne prednosti (10 : 8) pred nadaljevanjem drugega polčasa.

Celjani so odlično odprli drugi polčas z golom Josipa Šarca, ki je zadel za prednost treh golov (11 : 8). Zagrebčani nikakor niso mogli izničiti prednosti razpoloženih Celjanov. V 41. minuti je prednost znašala tri zadetke in z minuto odmora je reagiral gostujoči strateg Veselin Vujović. Hrvati so v 49. minuti srečanja ulovili Celjane in izenačili izid na 17 : 17. Celjski rokometaši niso izkoristili igralca več v polju in tako izgubili prednost. Trener Celja Tomaž Ocvirk je po izenačenju Hrvatov skušal nalet gostov ustaviti z minuto odmora.

Domačini nikakor niso znali izkoriščati igralca več v polju, v zadnjih desetih minutah pa se je obetala izjemno napeta končnica. Celjani so v 53. minuti z golom Domna Novaka povedli z 20 : 18 in vsaj za nekaj trenutkov lažje zadihali. V zadnjih minutah tekme je eksplodiral Domen Novak, ki je v 54. minuti zadel za 21 : 18 in znova je z minuto odmora reagiral Veselin Vujović.

Minuto pred koncem srečanja so imeli Celjani žogo v rokah  pri rezultatu 23 : 22. Trener Ocvirk je vzel taktično minuto odmora in svojim varovancem povedal, kako naj odigrajo zadnji napad. Odgovornost je v zadnjih sekundah prevzel kapetan David Razgor, ki je zapečatil usodo Zagrebčanov, Celjani pa so se veselili zmage s 24 : 22.

EHF VELUX LIGA PRVAKOV, 7. KROG

Nedelja, 10. november, dvorana Zlatorog
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK PPD ZAGREB 24 : 22 (10 : 8)

LESTVICA

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

FOTO: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji