Celjani dobili prvo prijateljsko tekmo v 2021

Pripravljalna sezona je v polnem teku. Tokrat so se Velenjčani v Celju pomerili z vodilno ekipo na lestvici Lige NLB. Celjani so ose premagali s 34:31.Za črno – rumene je prvič nastopil tudi novi igralec, Enej Slatinek Jovičić, in prispeval 2 zadetka.


Tekmo so povedli Velenjčani v 2. minuti z 1:0 ko je mrežo nasprotnikov zatresel Nino Komar. V 5. minuti je za izenačenje na 3:3 poskrbel Branko Predović. V nadaljevanju so Celjani prevzeli prednost. V 20. minuti je uspešno streljal Tilen Sokolič in zmanjšal prednost nasprotnikov na -3 (14:11). Celjani so z dobro obrambo in hitrimi protinapadi prvi polčas zaključili s 5 zadetki prednosti (20:15).

Drugi polčas so Velenjčani strnili vrsto v obrambi, a domačini so še vedno ohranjali varno prednost. V 34. minuti je za 22:17 zadel Timotej Grmšek. Do konca srečanja so Velenjčani zmanjšali razliko, a je zmaga s 34:31 ostala v Celju.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:
“Imamo nekaj poškodovanih igralcev. V Celju smo igrali po najboljših močeh v tem trenutku. Bolj gre za pregled stanja. V prvem polčasu smo dobili preveč golov. Težko je premagati Celje, če dobiš toliko golov v obrambi. Vsekakor nas čaka še nekaj dela z realizacijo načrtov. Hitro bomo morali strniti svoje vrste in povečati agresivnost. Tekme nas čakajo kmalu. Upam, da bomo do pričetka drugega dela sezone vsi zdravi in, da bo ekipa kompletna.”

Tilen Sokolič, rokometaš gorenja Velenja:
“Mislim, da nam je tekma prišla prav, da smo razbili monotonost treningov. Vidimo, da nas čaka še veliko dela, predvsem v obrambi. Trudili se bomo odpraviti napake, ki jih je bilo danes preveč in se kvalitetno pripaviti na nadaljevanje prvenstva.”

Pripravljalna tekma

Torek, 19. januar (dvorana Zlatorog, Celje)
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : GORENJE VELENJE 34:31 (20:15)

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji