Oče in sin bosta združila moči v boju za prvaka

Iz velenjskega moškega kluba so sporočili, da so sklenili sodelovanje z Enejem Slatinkom Jovičićem, ki se v Gorenje seli iz ljubljanskega Slovana. Mladinski reprezentant bo zapolnil verzel po odhodu Vladana Lončarja, ki se je odločil kariero nadaljevati pri novomeški Krki. 


Dvajsetletnik, ki bo sedaj varovanec svojega očeta Zorana Jovičića, je svojo rokometno pot pričel v Kopru, kasneje pa nadaljeval v prvi ekipi LL Grosist Slovan. Enej je pozornost Gorenja Velenja dobil že s svojimi nastopi na evropskem prvenstvu. Mladega in perspektivnega igralca so v Velenju videli kot dobrodošlega člana v naslednji sezoni, a so se zaradi odhoda Lončarja odločili, da bo ekipo okrepil že v tej sezoni.

Enej Slatinek Jovičić, rokometaš Gorenja Velenja: “Vesel sem, da sem prišel v Velenje. Zavedam se, da je to velik klub s tradicijo. Upam, da se bom čimprej vklopil v ekipo in, da me bodo dobro sprejeli medse. Seveda pa tudi, da se bom izkazal v najboljši luči. Vsekakor bom dal vse od sebe, da bom prispeval k nadaljnjim uspehom.”

Janez Gams, direktor Gorenja Velenja: “Eneja že dalj časa opazujemo. Je v generaciji, ki je v širšem krogu mladinske reprezentance in je izjemno talentirana. S predstavami, ki jih je prikazal na evropskem prvenstvu in z igro za LL Gorsist Slovan je pokazal, da je iz pravega testa. Naš prvoten plan je sicer bil, da bi v klub prišel naslednjo sezono, a smo se, z odhodom Lončarja, dogovorili, da ga pripeljemo prej. Glede na to, da nas čakajo naporni meseci, ko si nadejamo, da bomo tudi v evropskem tekmovanju še naprej uspešno tekmovali, smo ocenili, da je naš igralski kader relativno ozek, sploh v primeru kakršnihkoli poškodb. Naša ekipa je zelo mlada in vsak dodatni igralec nam pride prav. Verjamemo, da se bo Enej dobro vklopil v ekipo, dejansko gre za vrstnike, ki se med sabo že dobro poznajo. Enej dobro pozna slovensko ligo in nam bo že kar hitro lahko priskočil na pomoč. Absolutno pa se zavedamo, da bo potreboval nekaj časa, da se privadi, ampak na dolgi rok smo prepričali, da smo se odločili za dobro potezo.”

FOTO: LIN GOMBAČ / RD LL GROSIST SLOVAN

Komentarji