Celjani doživeli osmi poraz v EHF Ligi prvakov

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 8. krogu skupinskega dela lige prvakov izgubili v madžarskem Veszpremu z 31:41 (15:22). Celjska ekipa bo 29. novembra gostila poljsko Wislo iz Plocka.


Celjska ekipa je doživela osmi poraz v Ligi prvakov, drugega v tednu dni proti madžarskemu velikanu iz Veszprema. Slovenski prvak iz mesta grofov je bil pred tem neuspešen tudi proti drugim mednarodnim tekmecem v prvem delu tekmovanja, doma proti Portu, Montpellieru in Barceloni, v gosteh pa še proti GOG Gudmeju, Magdeburgu in Wisli iz Plocka.

Zasedba iz Celja je bila le v uvodu tekme enakovreden najbližjemu tekmecu v skupinskem delu tekmovanja. Po izidu 4:4 je mednarodno pisana zasedba – v njej so poleg domačih še igralci iz Španije, Francije, Islandije, Egipta, Švedske in Rusije ter slovenski reprezentant Gašper Marguč – naredila delni izid 3:0 in gostujoči ušla na tri gole (4:7). V 21. minuti je zaostanek že narasel na sedem golov (10:17), tolikšen primanjkljaj je znašal tudi na polovici tekme (15:22).

Izbranci trenerja Alema Toskića tudi v drugem polčasu tekme v Veszpremu, kjer sta pravico delili francoski dvojčici Charlotte in Julie Bonaventura, niso bili kos trenutno enim najbolj vročih rokometašev na stari celini. Hitro so zaostali za deset golov (16:26 in 17:27), kljub nekaterim dobrim obdobjem Celjanov, ki so v 41. minuti skorajda prepolovili primanjkljaj v zadetkih (21:27), v nobenem elementu igre niso bili kos gostiteljem. Najvišji zaostanek Celjanov na tekmi je znašal 12 golov v 55. minuti (27:39), po porazu proti Veszpremu pa imajo na voljo teden dni časa za temeljito pripravo na najbolj “primerljive” tekmece v skupini B iz poljskega Plocka.

V celjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Mitja Janc z desetimi goli. Grega Krečič je dosegel pet, Ante Ivanković in Stefan Žabić pa po štiri zadetke. Prvi strelec Veszprema je bil Slovenec Marguč s šestimi goli.

Komentarji