Velenjčani po slabi končnici praznih rok iz Španije

Rokometaši Gorenja Velenja so v četrtem krogu skupinskega dela EHF Evropske lige v gosteh izgubili proti španski Cuenci s 27:28 (15:13). Velenjska ekipa bo 26. novembra gostovala v švicarskem Winterthurju.


Velenjčani so bili na pragu tretje zmage v skupinskem delu evropskega pokala. V drugem polčasu so imeli že šest golov prednosti (26:20), v prelomnih trenutkih dvoboja pa se jim ni izšlo, zmagoviti gol za špansko ekipo je tri sekunde pred zadnjim zvokom sirene dosegel Alexandro Pozzer.

Velenjska ekipa je po štirih krogih s štirimi točkami na drugem mestu v skupini C. V vodstvu je španski Sävehof z osmimi točkami, Cunca in švicarski Phadi Winterthur pa sta zbrala po dve točki.

Izbranci primorskega strokovnjaka na klopi velenjske zasedbe Zorana Jovičića so imeli v začetku dvoboja nekaj težav s tekmeci iz osrednje Španije. Po zaostanku treh golov (5:8) v 15. minuti so nato le našli pravi ritem in pet minut kasneje izenačili na 9:9, nato pa postopoma prevzeli nadzor na igrišču in polovico tekme končali z vodstvom dveh golov (15:13).

V Cuenci je večji del drugega polčasa kazalo na zanesljivo zmago rokometašev iz Šaleške doline, po njihovem vodstvu s 26:20 pa se jim je povsem ustavilo. Gostitelji so jim po delnem izidu 6:1 v 53. minuti povsem zadihali za ovratnik (26:27), tri minute pred koncem dvoboja pa jih ujeli in izenačili na 27:27.

Velenjčani so v prelomnih trenutkih dvoboja ostali brez točk. Dobro minuto pred koncem je vratar Matevž Skok sicer zaustavil strel Juana Fernandeza Sancheza, po Jovičićevi minuti odmora pa sta danska sodnika 30 sekund pred koncem dvoboja Velenjčanom dosodila prekršek v napadu. Gostitelji so to izkoristili in po golu Pozzerja osvojili obe točki.

V velenjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Tilen Sokolič s sedmimi goli, Peter Šiško je dosegel pet zadetkov.

Komentarji