Celjani evropsko sezono sklenili s porazom

Celjani so v zadnjem krogu lige prvakov odpotovali na gostovanje k danskemu Skjernu. Tekmeca sta bila pred to tekmo že brez pravih možnosti za uvrstitev v izločilne boje lige prvakov, kar se je poznalo v igri. Ekipi sta bili precej bolj osredotočeni na napad, v obrambi pa so goli padali kot po tekočem traku.


Prvih petnajst minut srečanja je bilo povsem izenačenih, videli pa smo lahko kar 17 zadetkov. V 15. minuti se je začela črna serija Celjanov, ki so delali preveč napak v napadu. Obramba je bila premalo čvrsta, brez pravega naboja. Celjski rokometaši so razbranili gostujočega vratarja, ki je zaustavil veliko stoodstotnih priložnosti Celjanov. V 26. minuti so gostje zaostajali že za sedem golov (18 : 11), do konca polčasa pa jim je uspelo znižati zaostanek na 19 : 14.

Drugi del tekme je bil podoben prvemu polčasu. Celjani so sicer prihajali do strela, a v obrambi še vseeno igrali premalo agresivno. Veliko število golov je posledica predvsem netekmovalnega naboja med ekipama. Celjski vitezi so se nekajkrat uspeli približati Dancem, a je razlika iz prvega polčasa onemogočala presenečenje in osvojitev kakšne točke. Tekma je bila odločena že v 50. minuti končni rezultat pa je kazal 35 : 32 za danski Skjern. Najboljši strelec Celjanov je bil Gal Marguč, ki je zadel 9-krat.

LIGA PRVAKOV, 14. krog

Nedelja, 3. marec, Skjern Bank Arena (Skjern)
SKJERN HANDBOLD : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 35 : 32 (19 : 14)

Foto: Gregor Katič

Komentarji