Urbanscape Loka z zmago bližje končnici za prvaka

Tudi Škofjeločani se še krvavo borijo za obstanek med najboljših šest lige NLB. Trenutno sicer zasedajo šesto mesto lestvice, ampak so razlike med osmim in petim mestom res minimalne. Tokrat jim je uspelo vknjižiti novi dve točki, saj so v domači dvorani Poden premagali desetouvrčeno Dobovo, 33 : 29.


Že v samem začetku tekme so domači rokometaši pokazali, da ne bodo lahek nasprotnik. Dobovčani so se v začetku polčasa še nekoliko upirali, ampak Škofjeločni pritisku niso popustili. V 7.minuti srečanja je bil izzid prvič in tudi zadnjič v polčasu poravnan, 4 : 4. Nato so domači rokometaši stopili na plin in po delnem izzidu 3 : 0 povedli za tri zadetke, 7 : 4. Dobovčani so se poskušali še nekako upirati, ampak Škofjeločani imajo zgolj en cilj, in to je končnica za prvaka. Na polčas so se odpravili s štirimi zadetki prednosti, 19 : 15.

Tudi v drugem polčasu so domači rokometaši pokazali, da še ni konec. Začeli so agresivno in hitro igro, ki jih je popeljala do vodstva že sedmih zadetkov, 36.minuta, 23 : 16. Gostujoči strateg Damjan Radanovič je ostal nekoliko brez idej kako naj zmotivira svoje fante, da se uprejo domači ekipi. Škofjeločani so tekmo uspešno pripeljali do konca in zasluženo slavili, 33 : 29.

Pri domačih sta bila z osmimi zadetki najbolj natančena Alen Šibanc in Grega Jamnik. Pri gostih je 5-krat zadel Marko Sintič, po štiri zadetke sta dala Lucian Bura in Matevž Kunst.

V naslednjem krogu Škofjeločani odhajajo na težko gostovanje v vročo trebanjsko dvorano, Dobovčani pa prav tako gostujejo pri ekipi Kopra.

RD Urbanscape Loka : MRD Dobova 33 : 29 (19 : 15)

RD Urbanscape Loka: Božnar, Vrbinc 5, Šibanc 8(1), Gartner 2, Dolenc, Jamnik 8(2), Jesenko M., Juričan, Bradeško, Mali, Jeseničnik, Pipp, Bergant 1, Jesenko A. 4(3), Bogdanič-Jenko 5, Marinović

Trener: Robert Beguš

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 6(6)

MRD Dobova: Delič, Dular 3, Markušić 3, Kovacs, Leben, Polutnik, Humek, Bura 4, Jazbec 1, Gerjovič, Krnc 1, Šušnjara 2, Kunst 4, Sintič 5, Hotko 3, Novak 3(2)

Trener: Damjan Radanovič

Izključitve: 12minut

7-metrovke: 2(2)

Foto: MRD Dobova

Komentarji