Velenjske ose le točko od drugouvrščene Riko Ribnice

Poleg MRK Krke so tudi rokometaši trebanjskega Trima odigrali pomembno tekmo, katere zmaga bi jim zagotovila vstopnico za končnico za prvaka. Tako Krki kot Trebanjcem tokrat ni uspeli. V Novem mestu so bili boljši rokometaši Kopra, Trebanjci pa so morali priznati premoč velenjskega Gorenja, 20 : 22.


Že v samem začetku obračuna so Velenjčani pokazali, da so prišli v Trebnje po zmago. Po nekaj spodrsljajih Ribničanov se tako borijo za naslov državnih podprvakov. Domača ekipa je velenjskim osam nudila soliden odpor, v 22.minuti so jih celo ujeli na izenačenje, 7 : 7. Tudi sam polčas so zaključili z minimalnim zaostankom, 8 : 9.

Kljub nekolikšnem padcu igre ob koncu prvega polčasa so velenjske ose v drugi ponovno vstopile odločno in napadalno. Že v 35.minuti so si uspeli priigrati štiri zadetke prednosti, 9 : 13. Vendar pa Trebanjci niso popustili in se uspešno upirali gostom. Nekoliko so jih ogrozili v 50.minuti tekme, ko so se ponovno približali na izenačenje, 17 : 17. Še ena napeta knčnica večera, ki pa se je končala s slavjem gostujoče ekipe, 20 : 22.

Velenjčani so z zmago korak bližje drugouvrčeni Ribnici, ki je v 20.krogu lige NLB izgubila proti ekipi Dola (velenjske ose zaostajajo zgolj za točko). S porazom pa so se Trebanjci od šestouvrščene Loke oddaljili za štiri točke. Vendar pa ni nič še izgubljeno. Do konca rednega dela sta še dva kroga.

Pri domačih je bil ponovno najbolj natančen Tobias Cvetko, ki je zadel 5-krat. Pri gostih pa je prav tako 5-krat zadel Matic Verdinek, 4-krat pa je trebanjsko mrežo zatresel Vlado Matanović.

V naslednjem krogu bodo Trebanjci odigrali še eno domačo tekmo. V trebanjsko trdnjavo prihaja ekipa Urbanscape Loke. Velenjčani pa bodo že v sredo, 6.3., gostili ekipo Dola.

RK Trimo Trebnje : RK Gorenje Velenje 20 : 22 (8 : 9)

RK Trimo Trebnje: Cvetko 5(3), Seferović 3, Dobovičnik 2, Hasić, Kotar Matic 3(1), Kotar Miha 1, Kotar Marko 1, Udovič 2, Sašek, Redek, Brana, Bojanić 1, Grbič 1, Grandovec, Cirar 1, Urbič

Trener: Benjamin Teraš

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 4(5)

RK Gorenje Velenje: Mazej 1, Haseljić 2, Tajnik 1(1), Špelić 2, Matanović 4, Logar, Levc, Stojnič 1, Vujović, Miklavčič 2, Banfro, Verdinek 5(2), Taletovič, Kavčič M. 1, Kavčič A. 3(2), Kete

Trener: Zoran Jovičič

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 5(8)

Foto: FB/RK Gorenje Velenje

Komentarji