V Stični delitev točk

V osnovnošolski dvorani Stična smo spremljali še eno presenečenje kroga. Rokometaši SVIŠa Ivančne Gorice so se mariborskemu Braniku po vodstvu skozi celoten obračun na koncu iztržili le točko, 29 : 29.


Tekmo so sicer nekoliko boljše odprli gostje, ampak si več kot zadetka prednosti niso uspeli priigrati. V rahli rezultatski prednosti so bili vse do 8.minute, ko smo bili deležni tudi zadnjega izenačenja polčasa, 5 : 5. Nato pa so domači stopili na plin in po delnem izzidu 4 : 0 do 11.minute tekme povedli z 9 : 4. Šok za varovance Marka Šibile, ki so se nekoliko ustrašili pristopa domače ekipe. Goričani so brez težav polnili nasprotnikovo mrežo, Mariborčani pa iz te zagate niso več našli izhoda. V 20.minuti je prednost domače ekipe znašala še visokih osem zadetkov, 14 : 6. Do izteka polčasa so gostje svoj zaostanek uspeli nekoliko znižati in se na odmor odpravili zgolj z dvema zadetkoma zaostanka, 15 : 13.

Tudi v drugi polčas so domači rokometaši vstopili odločno in željni nove zmage. Do 44.minute so svojo prednost ponovno povišali na pet zadetkov, 23 : 18. Svojo prednost so uspešno držali vse do 52.minute tekme, ko so se Mariborčani po delnem izzidu 0 : 3, domači ekipi približali na zadetek zaostanka, 26 : 25. Napeta končnica, ki pa se je končala z delitvijo točk, 29 : 29.

Pri domačih je bil z enajstimi zadetki najbolj natančen Matic Košir, osemkrat je zadel Simon Stopar. Pri gostih sta po šest zadetkov dala Tine Marušič in Uroš Štumpfl, 5-krat je zadel Andraž Velkavrh.

V naslednjem krogu Goričani odhajajo na gostovanje k ekipi Rika Ribnice, Mariborčanom pa se obeta štajerski derbi, ko bo v Tabor pripotovala ekipa Jeruzalem Ormoža.

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RK Maribor Branik 29 : 29 (15 : 13)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Knez 2, Zafran 2, Fink, Grojzdek, Tekavčič, Hrovat, Stopar 8, Škorc, Košir 2, Pirnat, Kutnar, Krabonja 4, Vencelj, Košir M. 11(4), Košir D., Vidmar

Trener: Aleksander Polak

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 4(4)

RK Maribor Branik: Đurica, Žabič 3, Planinšek, Celminš 2, Marušič 6, Sok, Simonič, Jerenec 1, Velkavrh 5, Ranevski, Budja 1, Jerebie 1, Golik 1, Buneta 3, Štumpfl 6(1)

Trener: Marko Šibila

Izključitve: 12minut

7-metrovke: 1(2)

Foto: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji