Slavje v Dolu pri Hrastniku; Dolani premagali Riko Ribnico

Dolani so gosili favorizirano Ribnico, ki pa se na koncu za to ni izkazala. Po napetem dvoboju, v katerem sta si ekipi izmenjavali vodstvo, so na koncu v domači dvorani slavili Dolani. Ugnali so drugouvrščeno Riko Ribnico z 27 : 26.


V Dolanki se je začel zelo izenačen dvoboj. Varovanci Aleša Sirka so že ob prvem sodnikovem žvižgu pokazali, da nasprotnike ne podcenjujejo. Že v uvodnih minutah tekme so si uspeli priigrati minimalno prednost, najvištja je znašala dva zadetka. V drugem delu polčasa pa se je tehtnica nekoliko prevesila na stran gostov. V 22.minuti so si ob zadetku Jana Puclja priigrali prednost treh zadetkov, 7 : 10. Vendar pa so domači rokometaši to prednost hitro znižali in že v 25.minuti izenačili, Klemen Brilej, 10 : 10. Na odmor sta ekipi odšli poravnani, 13 : 13.

V drugi polčas so sicer dobro vstopili Dolani, ampak Ribničani niso popustili in se v 41.minuti tekme ponovno oddaljili za tri zadetke, 16 : 19. Ta minimalni zaostanek Dolanov ni vrgel s tira. Fantje so stisnili glave in na igrišču dali vse od sebe. Kolektivna igra, natančno izdelane akcije in agresivnost v obrambi so bile razlog, da so se Dolani še naprej uspešno upirali favorizirani Ribnici. Do 48.minute tekme so jih ponovno ujeli na izenačenje, 22 : 22. Takrat smo se zavedali, da bomo spremljali zelo napeto končnico. V nadaljevanju sta si ekipi izmenjavali gole, prednosti več kot zadetka si ni uspela priigrati nobena. Odličen timski duh je na koncu pripomogel domači ekipi, da je pred domačimi navijači ugnala favorizirano Ribnico. Končni rezultat je bil 27 : 26.

S kar enajstimi zadetki je bil pri domačih najbolj natančen Gregor Klepej, pri gostih pa sta po 5-krat zadela Risto Vujačić in Uroš Knavs.

Dolane že čez nekaj dni čaka tekma 21.kroga, ko se bodo v velenjski Rdeči dvorani pomerili z ekipo velenjskega Gorenja, Ribničani pa bodo naslednji vikend gostili ekipo SVIŠa.

RK Dol TKI Hrastnik : RD Riko Ribnica 27 : 26 (13 : 13)

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Brilej 4, Klepej 11(3), Ajdari 5(1), Grušovnik, Pintar, Bauerheim 1, Gospodarič, Hribšek 2, Ramič 3, Ribič, Jakopič, Simončič 1, Nunčič, Cigler, Koprivc

Trener: Aleš Sirk

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 4(4)

RD Riko Ribnica: Strmljan 3, Horvat 1, Vujačić 5, Glavan, Žagar 4, Knavs 5(3), Ranisavljević, Pahulje, Lešek 2, Nosan B. 1, Klarič, Pucelj 2, Tomšič, Nosan M. 1, Setnikar 1, Kožmrlj 1

Trener: Siniša Markota

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 3(3)

Foto: FB/RK Dol TKI Hratsnik

Komentarji