Koper si je zagotovil vstopnico za končnico za prvaka

Odigran je bil derbi kroga kjer sta se v ŠD Marof pomerila domača ekipa MRK Krke in RD Koper. Po napetih šestdesetih minutah tekme so na koncu slavili gostujoči rokometaši, 30 : 31.


Prvi polčas se je začel zelo izenačeno. Koprčani so odigrali domiselno v samem napadu, ampak naredili preveč napak v sami obrambi. V 8.minuti tekme so gostiteljem dopustili, da so se oddaljili za dva zadetka, 5 : 3. Po dveh zaporednih zadetkih Adama Bratkoviča, so se v naslednji minuti polčasa uspeli približati na izenačenje, 5 : 5. Veliko preglavic je koprskim rokometašem že v prvem polčasu povzročal levi zunaji igralec domače ekipe, Grega Okleščen, ki je zadel kar nekaj pomembnih strelov. Polčas so uspešno pripeljali do konca gostje ter na odmor odšli z zadetkom prednosti, 15 : 16.

V drugi polčas so Koprčani vstopili nekoliko medlo ter dopustili domači ekipi, da se je oddaljila za tri zadetke, 31.minuta, 21 : 18. Svojo priigrano prednost so uspešno držali vse do 41.minute tekme, ko so po delnem izzidu 1 : 4, uspeli izenačiti, 24 : 24. Nadaljevala se je napeta končnica, ki je v 56.minuti tekme prinesla tri zadetke prednosti gostom, 26 : 29. Domača ekipa se ni pustila in svoj zaostanek znižala. Vendar pa je na koncu zmanjkalo Novomeščanom nekaj sreče in malo moči. Žal so si s porazom zapravili napredovanje v končnico za prvaka lige NLB. Slavili so Koprčani, 30 : 31.

Pri domačih je 7-kart zadel Jernej Papež, po 6-krat pa sta premagala koprska vratarja Grega Okleščen in Luka Florjančič. S sedmimi zadetki je bil pri Koprčanih najboljši strelec Tilen Sokolič, 6-krat sta zadela Grega Krečič in Žiga Smolnik.

V naslednjem krogu lige NLB Novomeščani gostujejo pri Celju, Koprčani pa bodo v domači dvorani gostili ekipo Dobove.

MRK Krka : RD Koper 30 : 31 (15 : 16)

Foto: RD Koper

Komentarji