Celjani gredo po presenečenje že danes

Celjski rokometaši bodo v dvanajstem krogu Velux EHF Lige prvakov gostovali pri aktualnemu nemškemu prvaku, SG Flensburg-Handewitt, hkrati tudi letos prvo uvrščeni ekipi nemškega prvenstva.
 
Celjani bodo na severu Nemčije gostovali le tri dni po domačemu spektaklu s Szegedom, ki so ga nesrečno izgubili, kar je bil sploh prvi domači poraz trenerja Ocvirka v tem tekmovanju. Na klopi je namreč debitiral prav z zmago proti Flensburgu in Nemci se bodo tokrat gotovo želeli maščevati za poraz. Gre za ekipo s katero ima celjski klub dolgo tradicijo dvobojev, v kateri so v skupnem uspešnejši igralci Flensburga (klikni za ogled te ekipe). A pivovarji so jih ugnali v njunem najpomembnejšem dvoboju leta 2004, sedaj pa bodo poizkušali prvič v zgodovini medsebojnih dvobojev, slaviti na obeh tekmah v isti sezoni, kar je Nemcem sicer uspelo dvakrat. Kljub povsem drugačnim razmerjem ne gre za misijo nemogoče.
 
Nemški prvaki namreč v ligi prvakov ne delujejo tako prepričljivo, kot v domačem prvenstvu. Morda je razlog v številnih spremembah pred sezono, ko so odšli nekateri zvezdniki, vsekakor pa se bodo morali potruditi, da zadržijo visoko mesto pred dvoboji osmine finala. Težko si je namreč predstavljati, da bi zapravili prednost, ki jo trenutno imajo, ko z desetimi točkami zasedajo tretje mesto, enako število točk pa ima tudi Zagreb. Po eno manj imata Nantes in Zaporožje, od Celja jih ločijo tri. Ti se lahko kosajo z zvezdniki iz Flensburga, a podobno kot na prvem obračunu, potrebujejo izjemno obrambo ter minimalno število napak, da bi dosegli prvo zmago na gostovanju, s katero bi nadoknadili spodrsljaj, ki se jim je doma zgodil povsem na začetku tekmovanja.
 
V taboru Celja Pivovarne Laško se zavedajo zahtevnosti naloge, ki je pred njimi, nekaj težav pa jim predstavlja tudi priprava na tekmeca: »Analizirali smo njihovi zadnji dve tekmi, kjer pa so igrali v zelo spremenjenih postavah in vprašanje je kaj pripravljajo za ta obračun. Vemo, da ne bo Gottfridssona, po poškodbi pa se vrača njihov srednji zunanji igralec. Vidi se, da so po prvenstvu v zelo dobri formi Norvežani v njihovi ekipi, tekma v Zaporožju tega sicer ni pokazala, imeli so tudi malce smole, a v domači dvorani so povsem druga ekipa. Glede na napovedi iz njihovega tabora, ko pravijo, da tekma z nami zanje šteje štiri točke, smo lahko prepričani, da ne bodo ničesar prepuščali naključju. A mi moramo pozabiti na to, kot tudi tekmo s Szegedom, ko vsi čutimo zamujeno priložnost. A kot sem dejal že po tekmi, so zame igralci zmagovalci te tekme, saj so naredili točno to kar smo se dogovorili, pustili so srce na igrišču in to je tisto česar si želimo tudi v Nemčiji. Torej pokazati maksimum, narediti vse kar je v naši moči, biti čvrsti v obrambi, agresivni, njihovi strelci z razdalje so namreč izjemni in morali bomo izpadati nanje. Seveda pa moramo onemogočati skandinavski način igre, ki temelji na izjemno hitrih podajah med zunanjimi igralci ter preprečiti njihove hitre proti napade. Če bomo igrali tako kot smo s Szegedom, imamo možnosti, da se v Celje vrnemo z dvema točkama,« je tekmo napovedal trener Ocvirk. 
 

V nedeljo je bil v Zlatorogu izbran za igralca tekme s strani EHF-a, tudi tokrat pa bo Rok Ovniček imel zelo pomembno vlogo na gostovanju na severu Nemčije: »Flensburg je zagotovo ena izmed močnejših ekip v Evropi, kar kažejo predvsem rezultati v Bundesligi. Krasi jih hiter pretok žoge, sodelovanje s krožnim napadalcem in ključ do uspeha vidim v obrambi. Čvrsta obramba nam namreč lahko omogoči hitre protinapade, s katerimi lahko nekoliko razbijemo njihovo igro in ritem, to se je že v Celju izkazalo za uspešno. Vsekakor nas čaka težka naloga, a v Nemčijo potujemo z željo po uspehu.«


Tekma s Flensburgom bo torej v sredo, 13. februarja, ob 19h. Tekmo si bo mogoče v neposrednem prenosu ogledati na Š1.

24. februarja se nato obeta še zadnja domača tekma skupinskega dela lige prvakov, ki se bo zaključila s pravim spektaklom, saj tedaj v Zlatorogu gostuje najbolj zvezdniška ekipa na svetu, francoski PSG. Za tekmo vlada izjemno zanimanje, tako da vstopnic hitro zmanjkuje. Še vedno jih je mogoče kupiti v predprodaji  ➡️  PARIZ SAINT-GERMAIN ,ko so cene nekoliko ugodnejše. Zagotovite si svojo vstopnico pravočasno, saj se napoveduje še kar nekaj presenečenj.

VIR: RK Celje Pivovarna Laško
FOTO: RD Koper

Komentarji