Celjani izgubili po zadnjem sodnikovem žvižgu

Celjani so v Flensburgu odigrali tekmo 12. kroga v Ligi prvakov. Nemci so se slovenskim prvakom maščevali za poraz v Celju, a šele po izteku igralnega časa.


Srečanje  na severu Nemčije so rokometaši Celja Pivovarne Laško odlično odprli. Ferlin je takoj zaustavil nekaj strelov, soigralci pa so poskrbeli za vodstvo 1:3 in 2:4 po sedmih minutah igre. Ob prvi izključitvi Kodrina so domači izkoristili dve izgubljeni žogi v napadu, obakrat zadeli na prazna vrata ter rezultat ob izteku kazni preobrnili v svojo korist. Vse od takrat so bili igralci Flensburga tisti, ki so narekovali tempo, žal pa so jim to omogočali predvsem Celjani z izgubljenimi žogami. Teh je bilo v prvem polčasu kar 9 (domači 3) in kazen je bila temu ustrezna. Ocvirk je uspel z minuto odmora malce umiriti svoje igralce, namesto Ovnička je v igro poslal Makuca in zadel v polno. Vujović in Makuc sta z zadetki vrnila goste v igro, znova pa jim je krila nekoliko spodrezala druga izključitev Kodrina. A bili so povsem blizu. Navkljub napakam so imeli razpoloženega vratarja, štiri minute pred koncem prvega dela po obrambi Ferlina napad za izenačenje, a je Makuc žogo vrgel daleč mimo soigralcev. Nemci so raztresenost in napaki Nenadića v samem zaključku kaznovali na za Celje najslabši način, s tremi zaporednimi zadetki so ob izteku tridesetih minut prišli do najvišje prednosti na tekmi.

Flensburg je na začetku drugega polčasa takoj zadel in prišel do prednosti petih zadetkov in mnogi so se ustrašili, da se obeta razpad celjske igre. A bilo je povsem nasprotno. Očitno je Ocvirk ob polčasu opozoril na izgubljene žoge, ki jih je bilo v prvem delu preveč in res so se Celjani v tem elementu popravili in bili v drugem delu skoraj brez nepotrebnih napak. Še naprej je bil odličen Ferlin, ki je bil za nianso boljši od domačega Burića, Celjani pa so počasi začeli lov za izenačenjem.

Že po dobrih desetih minutah igre so se uspeli približati le še na zadetek minusa, niso pa uspeli izenačiti. Hkrati so doživeli udarec, saj se je poškodoval Vujović, ki je bil do tedaj najbolj razpoložen za doseganje zadetkov, tako, da so gostje zadnjih dvajset minut igre na tem položaju igrali z desničarjem (Razgor).

FOTO: FB SG Flensburg

Flensburg je uspel ob izključitvi Šarca znova pobegniti na +3, a so jih Celjani znova ujeli ter dobre tri minute pred koncem tekme uspeli izenačiti. V dramatični končnici so še enkrat povedli domači, Celjani izenačili in imeli v zadnji minuti po napaki Flensburga, čas za dolgi zadnji napad. A je Ovniček v preveliki želji povlekel v hitri protinapad, našel Kodrina, ki je malce iz strani streljal preslabo, tako da je Burić ubranil strel za vodstvo Celja. Na drugi strani pa sta poljska sodnika prav ob izteku pokazala na strel s sedmih metrov v korist domačih, ki ga je za zmago, že po izteku igralnega časa izkoristil Wanne.

V zgolj treh dneh so torej celjski rokometaši doživeli še drugi tesen poraz v samem zaključku tekme, a so sedaj pred neverjetno zahtevno nalogo. Doma morajo poizkušati presenetiti najboljšo ekipo te skupine, Pariz, ki je v dosedanjih tekmah doživel le en poraz in si prav na tekmi v Celju lahko že zagotovi prvo mesto v skupini. Zdi se, da se bo za usoden izkazal prav uvod v letošnje tekmovanje, a Celjani se v naprej ne predajajo.

Ne predajajo se niti navijači, saj kaže, da bo Zlatorog povsem poln, kar pomeni, da si bo letos tekme lige prvakov v Celju ogledalo več kot 30.000 gledalcev, kar se je v zgodovini doslej zgodilo le enkrat. Če pa bi celjskim rokometašem uspel manjši čudež v zadnjih dveh krogih tekmovanja, bi s še eno tekmo padel tudi ta rekord.  

SG Flensburg-Handewitt : RK Celje Pivovarna Laško     27:26  (16:12)

Flens Arena, 5000 gledalcev, sodnika: Baranowski, Lemanowicz (POL)

SG Flensburg-Handewitt: Burić 10/1 obramb, Bergerud; Karlsson, Golla, Hald Jensen 1, Glandorf 2, Svan Lasse 5, Wanne 8/3, Jeppsson 2, Joendal, Steinhauser, Zachariassen, Johannessen, Lauge Schmidt 5, Röd 4; trener: Maik Machulla

Izključitve: 2 min                      

7-metrovke: 3/5

RK Celje Pivovarna LaškoPantjar, Ferlin 15/1 obramb; Vujović 7/2, Jurečič, Kljun, Razgor 1/1, Ovniček 2/1, Marguč 1, Šarac 2, Nenadić, Accambray 2, Kodrin 2, Horžen, Makuc 4, Anić 2, Bećiri 3; trener: Tomaž Ocvirk

Izključitve: 6 min

7-metrovke: 4/5

Komentarji