18.krog 1.NLB lige

Z današnjim dnem se začenja 18.krog 1.NLB lige za moške. V trebanjski osnovnošolski dvorani se bosta pomerila ekipa trebanjskega Trima in gostje mariborskega Branika.


Ob 19.uri se začne omenjeni dvoboj, ki pa ga boste lahko spremljali tudi »live« na Facebook strani profila RK Trimo Trebnje. V prejšnjem krogu so Trebanjci presenetili slovenske rokometne velikane, ko so jih nadigrali v domačem Zlatorogu. Polni elana in želji po uvrstitvi med najboljših šest lige že nestrpno pričakujejo današnji dvoboj. Mariborčani so v prejšnjem krogu v domačem Tabru bili le za las prekratki proti ekipi velenjskega Gorenja. Borbena igra in agresivna obramba sta bili na koncu nekoliko premalo, da bi jim uspelo streti trenutno tretjeuvrščene Velenjčane.

V soboto, 16.2., bodo rokometaši Celja Pivovarne Laško branili domači Zlatorog. Tokrat bodo imeli nekoliko lažjo nalogo saj v goste prihaja ekipa Dola TKI Hratsnika. Vendar pa tudi tega obračuna ne smejo jemati tako preprosto, saj so ravno v prejšnjem krogu Dolani dokazali, da se še niso predali. V Bonifiki so se uspešno upirali domači ekipi Kopra, na koncu jim je zmanjkalo le malo. Celjani pa po dveh zaporednih porazih (prvi v državnem prvenstvu proti ekipi Trima, nato pa še v ligi prvakov) potrebujejo zmago, saj je drugouvrščena Riko Ribnica oddaljena le točko. Tekma se prične ob 18.uri.

Ob 19.uri bo v Veliki Nedelji na sporedu dvoboj med ekipama Jeruzalem Ormoža in MRD Dobovo. Ormožani so v prejšnjem krogu klonili proti novomeški Krki, Dobovčani pa so po menjavi trenerja le uspeli iztržiti pozitiven rezultat. V domači dvorani so premagali ekipo SVIŠa iz Ivančne Gorice. V teh dneh pa so se še okrepili z madžarskim krožnim napadalcem (več tukaj).

Prav tako ob 19.uri bodo rokometaši SVIŠa v dvorani OŠ Stična gostili ekipo Kopra. Kot smo že omenili so Goričani v prejšnjem krogu izgubili v Dobovi, Koprčanom pa je v končnici tekme le uspelo iztržiti dve točki, ko so v domači dvorani premagali ekipo Dola.

Ob 20.uri se bosta v škofjeloškem Podnu pomerila domača ekipa Urbanscape Loke in gostje MRK Krka. Škofjeločani so v prejšnjem krogu visoko klonili v Ribnici, novomeščani pa so premagali Ormožane. Ekipi sredine lestvice, ki sta še vedno v igri za končnico za prvaka potrebujeta zmago. Pričakujemo lahko trd dvoboj za novi dve točki.

Zadnjo tekmo kroga si bomo ogledali v nedeljo, 17.2. V Rdeči dvorani se bosta pomerila domača ekipa Gorenja Velenja in gostje Rika Ribnice. Velenjčani so v prejšnjem krogu iz tabora le odnesli dve točki, med tem pa Ribničani niso imeli večjih težav v Škofji Loki. Ribničani so le točko oddaljeni od prvega mesta lestvice, Velenjčani na tretjem mestu pa imajo štiri točke predosti pred četrtouvrščenim Branikom. Kljub vsemu lahko pričakujemo trd boj za novi dve točki. Tekmo si bomo lahko ogledali tudi na SportKlub1, s pričetkom ob 19.uri

 

RK TRIMO TREBNJE RK MARIBOR BRANIK petek, 15.2., ob 19.uri
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO RK DOL TKI HRASTNIK sobota, 16.2., ob 18.uri
RK JERUZALEM ORMOŽ MRD DOBOVA sobota, 16.2., ob 19.uri
RK SVIŠ IVANČNA GORICA RD KOPER sobota, 16.2., ob 19.uri
RD URBANSCAPE LOKA MRK KRKA sobota, 16.2., ob 20.uri
RK GORENJE VELENJE RD RIKO RIBNICA nedelja, 17.2., ob 19.uri

prenos SportKlub 1

Komentarji