RZS načrtuje nacionalni športni center za rokometaše

Rokometna zveza Slovenije je pripravila projekt, podoben NZS-jevemu nogometnemu centru, le da naj bi bili v projekt poleg rokometne vključene tudi nogometna, košarkarska in odbojkarska zveza. 


Pred dnevi je Dnevnik poročal o tem, da naj bi na Brdu pri Kranju zrasel nacionalni športni center za rokometaše, košarkarje in odbojkarje. Projekt je ocenjen na 10 milijonov evrov (brez vrednosti zemljišča), večino stroškov pa naj bi pokrila evropska sredstva. Vse štiri zveze so v uvodnem delu projekta pokazale interes za pogovore o investiciji.

»Od kakršnega koli dogovora smo še zelo oddaljeni. Doslej smo na rokometni zvezi pripravili osnutek projekta in ga predstavili zainteresiranim zvezam. Želel bi izpostaviti, da v tem trenutku še ne moremo govoriti o konkretnih načrtih, saj se moramo najprej v celoti uskladiti,« je za Dnevnik dejal Goran Cvijić, generalni sekretar RZS, in dodal, da njihovo pobudo podpira tudi Olimpijski komite Slovenije.

Večnamenski športni objekt naj bi bil namenjen rokometašem, košarkarjem, odbojkarjem ter igralcem dvoranskega nogometa. Vodje projekta je član predsedstva RZS Bor Rozman. 

Nahajal naj bi se v neposredni bližini nogometnega centra. Objekt bi bil tudi tržno naravnan, kar pomeni, da bi vadbo v njem lahko najele tudi ostale tuje športne zveze, klubi in pa tudi rekreativni športniki. 

Poleg igralnih površin pa bi sam objekt obsegal še celostno ponudbo poslovnih prostorov za športne organizacije, spalne dele z več sobami v apartmajih in gostinskim ter poslovnim delom s trgovinami. Projekt obsega tudi rehabilitacijski center z možnostjo športne klinike, konferenčne dvorane, fitnesa in različnih vrst savn.

Komentarji