Celjani kljub izjemni predstavi morali priznati premoč Kielcam

Arena Zlatorog je gostila tekmo tedna 5. kroga lige prvakov. Rokometaši Celja so gostili poljske Kielce. Tekma je ta naziv več kot upravičila. Celotno tekmo smo bili priča izjemno izenačeni in napeti tekmi. Na koncu so se zmage med aktualnimi državnimi prvaki Slovenije in Poljske veselili slednji (30:33). A pohvaliti je treba tako rokometaša kot tudi navijače Celja, ki so znova pričarali pravi rokometni praznik. 


Strateg Celja, Alem Toskić je tekmo nepričakovano začel brez daleč najboljšega strelca v letošnji sezoni lige prvakov Aleksa Vlaha (po štirih tekmah pri 33 zadetkih). Po tipajočih uvodnih minutah je pri gostih s tremi goli zablestel Francoz Nedim Remili in svojo ekipo popeljal v vodstvo z 2:5. Aktualni poljski državni prvaki delovali bolje in v 13. minuti po zadetku Syzmona Wiadernya povedli s 4:8. A domačinov, ki so igral na krilih lepo polnega Zlatoroga to ni zmedlo in so se z izjemno ekipno igro vrnili ter v 19. minuti izenačili na 9:9. Le dve minuti kasneje so po zadetku Tilna Strmljana (trije zadetki v prvem polčasu prvič, enega več je dosegel Gal Marguč, vse iz črte sedmih metrov) na tekmi povedli (11:10). Vodilna ekipa slovenskega državnega prvenstva je še naprej igrala izjemno kolektivno. Ekipi sta do konca polčasa igrali igro gol za gol. Poljaki so ob zaključku prvega dela igre znova povedli in tako na odmor odšli s prednostjo enega zadetka (16:17).

Celjani so v drugi polčas vstopili medlo in gostom dovolili, da so si znova priigrali štiri gole prednosti (17:21). Stvari pa je nato v svoje roke vzel Aleks Vlah in s tremi zaporednimi goli svojo ekipo približali na dva zadetka (20:22). V nadaljevanju srečanja pa sta bila v prvem planu oba vratarja. Nebojša Bojić, ki je v vratih Celja zamenjal v Gala Gaberška (šest obramb v prvem polčasu) ter Andreas Wolff. Skrbela sta, da si ena ali druga ekipa ni uspela približati oziroma si priigrati višje prednosti. Odlične obrambe Bojića je začutil tudi trener Alem Toskić, ki je navijače spodbujal še k glasnejšemu navijanju.

In gostiteljem je to vlivalo novih moči. Vse skozi so bili v stiku s Poljaki in tako ohranjali upe, da obranijo Zlatorog. Celjski voz je v drugem polčasu vlekel Aleks Vlah, a seveda z ogromnim doprinosom celotne ekipe, saj so vsaj po zadetke dosegli prav vsi igralci, ki so stopili na igrišče. Kielce sta v prednosti držala Poljaka Szymon Sičko (skupno devet golov od tega šest v drugem polčasu) in Arkadiusz Moryto (najboljši strelec tako v lanski s 76 zadetki, kot tudi letošnji sezoni, po štirih tekmah 23 golov). Gostje v v 59. minuti po dveh zaporednih zadetkih Nedima Remilija povedli z 29:32 in upanja po osvojeni točki je bilo za Celjane konec. Tako so se končne zmage z rezultatom 30:33 veselili Poljaki.

Pri Celjanih je bil z 8 zadetki najučinkovitejši Aleks Vlah, ki je tako le še potrdil, da je eden ključnih mož v letošnji ekipi, pri Kielcah pa je gol več, torej devet dosegel poljski ostrostrelec Szymon Sičko. 

Celjane nova tekma v ligi prvakov čaka že v sredo, ko odhajajo na gostovanje k danskemu Elverumu.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : LOMZA INDUSTRIA KIELCE  30:33 (16:17)
Vlah 8, Strmljan in Marguč po 4; Sičko 9, Remili 6


Standings provided by Sofascore

FOTO: David Valant

Komentarji