Celjani klonili proti Flensburgu

Rokometaši Celja so v Flensburgu proti tamkajšnjemu prvoligaši in aktualnemu državnemu prvaku odigrali zadnjo tekmo skupinskega dela lige prvakov. Celjani bi si ob morebitni zmagi ali osvojeni točki že zagotovili nastope v osmini finala in tako ne bi rabili čakati na razplet nedeljske tekme med PSGjom in Zagrebom.


Začetek tekme je minil v izenačenem vzdušju. V 10. minuti pa so Nemci prvič na tekmi povedli z dvema zadetkoma prednosti (6:4). Najzaslužnejši za to je bil krožni napadalec Flensburga Johannes Golla, ki je dosegel pet zadetkov. Pri rezultatu 7:6 so imeli Celjani veliko priložnosti, da bi rezultat izenačili, morda celo povedli, a se s preveč napakami v napadu to ni izšlo. Da prednost Flensburga ni narasla se lahko zahvalijo Klemnu Ferlinu, ki je obranil nekaj pomembnih napadov. Slovenski prvaki so priključek ujeli v 18. minuti, ko so izenačili na 8:8 in s tem prisilili domačega trenerja Maika Machullo v minuto odmora. V nadaljevanju so si Celjani zopet priigrali dva gola zaostanka (10:8),  a so imeli na srečo v vratih izjemnega Ferlina, ki ni dovolil, da bi se Flensburg še bolj oddalil. V samem zaključku prvega dela igra pa so Celjani nekoliko popustili tudi v obrambi in tako so Nemci prvi polčas končali s tremi zadetki prednosti (15:12).Največja težava Celjanov v prvem polčasu so bile napake v napadu, saj so imeli kar osem izgubljenih žog. Na drugi strani domačini samo dve.

Z izgubljeno žogo so Celjani odprli tudi drugi polčas, ko je neuspešno prazna vrata prek celotnega igrišča meril Josip Šarac. V nadaljevanju so Celjani vendarle zaigrali bolje in v 35. minuti prišli le še na gol zaostanka (17:16). Nato pa spet nekaj črnih sekund in Nemci so si ponovno priigrali prednost treh zadetkov (19:16). Glavna težava Celja v obrambi je bila igra na krožnega napadalca, saj so dobili kar enajst golov s tega položaja. Sicer pa smo v drugem polčasu spremljali zelo izenačeno tekmo. Celjani so se nekajkrat približali, a so Nemci v nekaj naslednjih napadih zopet prišli na tri gole prednosti. V vratih slovenskih prvakov je še naprej blestel Klemen Ferlin. V 49. minuti pa je bil rezultat po zadetku Matica Grošlja prvič izenačen v drugem polčasu (23:23). Nato pa znova črne minute Celja. Domačini so z delnimi izidom 5:0 prišli do prednost prav toliko zadetkov (28:23) in tako odločile dvome o zmagovalcu. Celjani so nov zadetek po skoraj desetih minutah posta dosegli v začetku 59. minute prek kapetana Davida Razgorja. Tako bodo morali Celjani vse do nedelje počakati, če se bodo prvič po letu 2014 uvrstili v izločilne boje lige prvakov. Končni rezultat 29:26 je postavil Tim Cokan.

FLENSBURG HANDEWITT : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 29:26 (15:12)
Razgor in Cokan 6; Golla 8, Zachariassen 5

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji