Velenjčani s slabo popotnico pred Ademar Leonom

Velenjčani so v sredo odigrali tekmo 20. kroga domače Lige NLB. Na vročem terenu v Trebnjem so se pomerili z domačini, kjer so bili boljši slednji s 30:25. V postavi trenerja Zorana Jovičića sta tokrat manjkala Ibrahim Haseljić ter Miha Kavčič.


Srečanje v dvorani osnovne šole Trebnje se je začelo z rahlo prednostjo gostov, katero so dvakrat uspeli Velenjčani izničiti. Prvič so gostje izenačili pri rezultatu 1:1, drugič pa v 13. minuti, ko je za 6:6 zadel Vlado Matanović. Gledali smo borbeno igro na obeh straneh, odličen je bil vratar Trima, ki je povzročal preglavice “osam”. V 20. minuti je obranil sedemmetrovko Matanoviću in preprečil gostom iz Šaleške doline, da se približajo na zadetek razlike (10:8). Domačini so minuto kasneje povedli že s tremi zadetki prednosti (11:8), v 25. minuti pa prednost povečali na +4 (13:9). Reagiral je trener Velenjčanov, Jovičić, ki je vzel minuto odmora, a ose so še vedno delovale medlo v napadu. Prvi polčas se je končal z rezultatom 15:11 za domače rokometaše.

Tudi v drugem polčasu je bila zgodba podobna. V začetnih minutah smo gledali čvrsto obrambo na obeh straneh, z dobrimi obrambami vratarjev. Rokometaši Gorenja Velenja so se uspeli nekajkrat približati na -3, nazadnje v 38. minuti, ko je zadel Andris Celminš (16:13). Polna trebanjska dvorana je spremljala atraktivno igro domačinov, ki niso popuščali, medtem ko je bilo na strani Velenjčanov veliko izgubljenih žog. V 41. minuti so Trebanjci povedli že s +6 (20:14) in svoj pohod le še nadaljevali. Vprašanje o zmagovalcu je bilo dokončno rešeno v 52. minuti, ko so za najvišjo prednost (26:18) zadeli domačini. Končni izid srečanja je bil 30:25.

Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil Matanović s šestimi zadetki, sledil mu je Aleks Kavčič s petimi.

Že v soboto ob 17:00 čaka rokometaše Gorenja Velenja nova evropska tekma. V domači Rdeči dvorani bodo gostili španski Ademar Leon, ekipo, ki so jo minuli vikend v Španiji premagali s 26:23, zato se lahko nadejamo pravega spektakla pred polnimi tribunami.

 

VIR IN FOTO: RK GORENJE VELENJE / JURIJ VODUŠEK

Komentarji