Koronavirus ima vpliv tudi na rokometašice Krima

Zaradi izrednih razmer, ki vladajo zaradi koronavirusa, so morale Krimovke predvideno pot do Bresta prek letališča v Benetkah odpovedati. Na zahod Francije bodo rokometašice tako odpotovale z avtobusnim prevozom, pot pa se je začela že v sredo ob 18. uri.


Rokometašice Krima Mercatorja bodo na predzadnji tekmi glavnega dela Delo EHF Lige prvakinj gostovale pri francoskemu Brestu. Tekmo, ki se bo v soboto, 29. februarja začela ob 15. uri, si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Šport TV 2.

Načrtovanje skoraj 1900 kilometrov dolge poti se je zaradi izbruha koronavirusa v zadnjem trenutku precej zapletlo. Namesto predvidene letalske poti prek Benetk so Tigrice že v sredo sedle na avtobus. Po ponedeljkovi domači tekmi proti Krki so ljubljanske rokometašice za pripravo na naslednjega evropskega nasprotnika imele le en dan časa.

Glavni trener ljubljanske zasedbe Uroš Bregar francosko ekipo vidi kot najbolj stabilno ekipo te sezone Lige prvakinj. V dvoboju za prvo mesto skupine II so na uvodni tekmi remizirale proti evropskim prvakinjam iz Györa (27:27), zmaga pa se jim je izmuznila tudi v drugo, tokrat na domačem terenu (28:29). Na gostovanju v Ljubljani je blestela Ana Gros, ki je za zmago svoje ekipe, bilo je 29:25, dosegla deset zadetkov.

Krimovke nekaterim zdravstvenim težavam in mladosti ekipe navkljub odlično konkurirajo bogatejšim in močnejšim ekipam. Po spodrsljaju proti Valcei (15:31) so proti Brestu izgubile za le štiri zadetke (25:29), še teden dni kasneje pa so pošteno namučile še črnogorsko Budućnost (28:30). Po trilerju na zadnji tekmi proti Valcei pa smo na Kodeljevem dočakali delitev točk (28:28).

Po delitvi točk je četrto mesto, ki še vodi med osmerico najboljših evropskih ekip, dosegljivo za vse tri kandidate. V najboljšem položaju je Valcea s petimi točkami, Tigrice s tremi morajo na zadnjih dveh tekmah doseči vsaj tri točke. Najslabše kaže švedskemu Sävehofu, ki ima na svojem kontu dve točki.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

FOTO: RK KRIM MERCATOR

Komentarji