Ocvirk: “Čaka nas mučno čakanje”

Celjski rokometaši so včeraj odigrali zadnjo tekmo skupinskega dela EHF Lige prvakov. V 14. krogu so odpotovali na gostovanje v nemški Flensburg, proti kateremu so na prvi tekmi izgubili z majhno razliko. Tokrat smo lahko v Nemčiji videli izenačeno tekmo do 53. minute, ko so na plin stopili domači rokometaši in osvojili zasluženo zmago.


Trener Celja Tomaž Ocvirk je ponosen na svoje fante, ki so kljub svoji mladosti prikazali dobro igro: “Naloga, ki je bila pred nami, je bila težka, a ponosen sem na igralce, ki so kljub mladosti pokazali dobro predstavo, borbo in se niso predajali vse do konca. Flensburg je zasluženo prišel do zmage, naredili smo kakšno napako preveč, ki nas je stala možnosti, da bi v končnici presenetili domačina, ki se mu je prav tako šlo za zmago.” 

“V prvem polčasu smo imeli težave v obrambi s krožnimi igralci, v drugem pa nam je manjkalo samozavesti v napadu, ko smo bili premalo odločni. Sedaj bomo čakali rezultat iz Pariza, predvsem pa delali še naprej, verjamemo, da nas čakata še vsaj dve tekmi v tem tekmovanju, še prej pa seveda pomembne naloge v državnem prvenstvu,” je dodal Ocvirk, ki verjame na zanesljivo uvrstitev v izločilne boje Lige prvakov.

Celjani bodo na morebitno uvrstitev v izločilne boje Lige prvakov morali počakati do nedelje, ko bo v Parizu gostoval Zagreb. Slovenski prvaki bi ob primeru poraza oziroma osvojitve točke Zagreba odpotovali v tako željeno osmino finala tekmovanja.

FOTO: Gregor Katič

Komentarji