Celjani med najbolj perspektivnimi v Evropi

Liga prvakov, v kateri nastopajo najboljša moštva v Evropi, poleg številne statistike beleži tudi klube z najbolj perspektivnimi rokometaši. Med peterico izpostavljajo tudi RK Celje Pivovarno Laško.


Vsako sezono v Ligi prvakov vidimo, da se mladi igralci prebijajo v središče pozornosti in dokazujejo svojo vrednost na najvišji ravni v klubskem rokometu. Kateri klubi se bodo v letošnji sezoni ponašali z najbolj nadarjenimi mladimi igralci?

KATERE EKIPE SO NAJBOLJ PERSPEKTIVNE?

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Škoda bi bilo, če bi Celje izpustili iz tega seznama. Klub, ki je v rokometnem svetu znan po ustvarjanju mladih talentov. Štajerci so se v tej sezoni okrepili z 21-letnim Diegom Silvo s Portugalske. Gre za najboljšega desnega zunanjega igralca s svetovnega prvenstva do 21 let, blestel je tudi na evropskem prvenstvu, ki je lani potekalo v Celju. 

MONTPELLIER HB

Bilo bi fascinantno videti, kaj bi Melvyn Richardson lahko storil ob koncu tekmovanja v lanski sezoni, vendar se je moral v uvodnem delu zadovoljiti z 87 zadetki. Z 22 leti je njihov največji talent in eden najboljših mladih talentov v športu.

Kylian Villeminot je že lani dokazal, da je sposoben igrati na tej ravni in da je na svetovnem prvenstvu mlajših od 21 let igral izvrstno. 18-letni Giorgi Cskhovrebadze se je letos v Gruziji “zabaval” ob zabijanju ogromnega števila zadetkov. Sedaj bo lahko pokazal, iz kakšnega testa je, ko se bo predstavil javnosti v najmočnejšem klubskem tekmovanju.

THW KIEL

20-letni Gisli Thorgeir Kristjansson je v Kielu že od lanske sezone, a zgodnji znaki letošnjih tekem kažejo, da bo v tej sezoni postal rednejši igralec prvega moštva. Čeprav sta redna igralca v reprezentanci, sta Nikola Bilyk in Lukas Nilsson stara le 22 in ju bo čudovito videti v Ligi prvakov. 24-letni Magnus Landin je osvojil svetovno prvenstvo in bo vsekakor eden izmed resnih igralcev, na katere bodo računali v Kielu.

BARCELONA

Čeprav ekipa kot celota vsebuje veliko izkušenj, je treba spomniti, da so številni ključni igralci kluba še vedno zelo mladi. Mladina je v začetni postavi z Dika Memom in Aleixom Gomesom stara 22 let, Ludovic Fabregas je star 23 let in Lasse Andersson je pri 25 letih.

PGE VIVE KIELCE

Kielce so ekipa, ki se bo v prihajajoči sezoni najbolj zanašala na mlade igralce. Jasno je, da vsi ti mladi rokometaši premorejo ogromno talenta. Nekaj je svežih obrazov Branko Vujović in turški Doruk Pehlivan imata 21 let. Blaž Janc in Arkadiusz Moryto sta bila v pretekli sezoni izjemna in imata le 22 let, prav tako Daniel Dujshebaev.

Potem imamo beloruski par, levi bek Uladzislau Kulesh in pivot Artsema Karaleka, ki jima je 23 let. Če upoštevamo vse, je prihodnost za Kielce videti zelo svetla, v kolikor lahko obdržijo to ekipo skupaj.

 

Foto: Gregor Katič

Komentarji