5 ekip, ki imajo največ izkušenj v Ligi prvakov

Liga prvakov je najelitnejše tekmovanje v klubskem rokometu. Poleg vseh lastnosti in denarja, ki ga morajo imeti ekipe, so zelo pomembne tudi izkušnje.


Najti pravo mero mladosti in izkušenj je ključno za dober rezultat. V letošnji sezoni Lige prvakov bo naslednjih 5 ekip definitivno imelo veliko izkušenj, kar jim zelo koristi v težkih, napetih in izenačenih dvobojih.

KATERIH 5 EKIP IMA NAJIZKUŠENEJŠO EKIPO?

HC VARDAR

V zadnjih treh sezonah so dvakrat osvojili Ligo prvakov. Poleti je bilo potrebnega nekaj kadrovanja. Odšel je trener Roberto Garcia Parrondo in tudi nekateri ključni igralci (Igor Karačić, Dejan Milosavljev). Karačić je bil izbran za MVP zaključnega turnirja četverice Lige prvakov. 

PGE VIVE KIELCE

Kielc ne moremo nikoli izključiti iz kroga favoritov. Moštvo je sicer polno mladih igralcev, a so prav vsi sposobni konkurirati najboljšim. Trener Talant Dujshebaev je lahko izredno zadovoljen z okrepitvijo iz Vardarja, Igorjem Karačićem, ki bo v ekipo vnesel prepotrebne izkušnje. Zamenjava za Luko Cindriča, ki je zapustil Kielce, je več kot ekvivalentna.

BARCELONA

V Barceloni je konkurenca izkušenih zelo velika. Težko je določiti najizkušenejšega – Aron Palmarsson, Raul Entrerrios, Victor Tomas, Cedric Sorhaindo. Barca je sicer v procesu prenove ekipe, a vsekakor bodo letos še kako konkurenčni za najvišja mesta.

TELEKOM VESZPREM HC

Ob pogledu na imena igralcev Veszprema, nam je takoj jasno, da tu izkušenj ne manjka. Tu sta nekdanja zmagovalca Lige prvakov Vuko Borozan in Rogerio Moraes, danski napadalec Rasmus Lauge Schmidt in Vladimir Čupara, kielski heroj iz lanske sezone. Impresiven seznam, ki dodaja Veszpremove konstantne igralce, kot so Petar Nenadić, Dragan Gajić in Manuel Štrlek. Zdi se, da bodo z lahkoto obvladali upokojitev Laszla Nagyja.

PARIS SAINT-GERMAIN HB

PSG bo ena izmed najstarejših ekip v letošnji sezoni Lige prvakov. S prihodi kot je na primer 40-letni Gudjon Valur Sigurdsson je ekipa pridobila še dodatega igralca z izjemnimi izkušnjami. Pet igralcev PSG-ja je v preteklosti že osvojilo Ligo prvakov, tisti, ki pa še niso, pa so igrali za Barco, Ciudad Real ali Flensburg. Nič čudnega, da je PSG eden izmed glavnih favoritov letošnje Lige prvakov.

 

FOTO: EHF

Komentarji