Ribnica v zaključku le strla odpor Slovenj Gradca

Začelo se je! Z uvodno tekmo prvega kroga med Slovenj Gradcem in Ribnico se je začela nove sezona državnega prvenstva. V dvorani v Slovenj Gradcu so Ribničani težje od pričakovanj premagali domačine.


Slovenjgradčani so tekmo odprli dobro in hitro povedli z 2:0. Ribničani kot favoriti srečanja so rezultat hitro poravnali in tudi povedli z golom prednosti 5:6. Do zaključka polčasa se ni zgodilo več nič omembe vrednega. Nekaj še menjavanja v vodstvu, drugače pa igra gol za gol. V zaključku prvega polčasa so domačini z dvema zaporednimi goloma na odmor odšli s rezultatsko prednostjo (18:16).

Drugi polčas se je začel v stilu konca prvega. Rokometaši Ribnice so vendarle hitro ujeli priključek in ga držali do zadnjih minut tekme. V zadnjih minutah tekme pa so, le pokazali zakaj so favoriti srečanja. V zaključku tekme so pobegnili na 4 zadetke prednost (29:33). Ribničani so tekmo nato brez težav pripeljali do konca in se veselili zmage s 33:36.

Slovenjgradčani so tako pokazali, da se niso prišli boriti le za obstanek, ampak, da bodo mešali štrene najboljšim ekipam. Ribničane pa sedaj čaka verjetno še pomembnejša nalogo, saj se odpravljajo na Estonijo, kjer bodo proti ekipi Polva Serviti branili 10 zadetkov prednosti iz domače tekme v 1 predkolu pokala EHF:

1. krog 1.NLB Liga, Slovenj Gradec
SLOVENJ GRADEC 2011 : RIBNICA 33:36 (18:16)

Foto: Aljaž Sešel/RK Slovenj Gradec

Komentarji