Velenjčani v Pokalu EHF najprej na gostovanje

Velenjski rokometaši bodo letošnjo evropsko sezono pričeli v drugem krogu kvalifikacij Pokala EHF. Nasprotnike so rokometaši Gorenja dobili v soboto, ko sta se pomerili srbska Metaloplastika in turški Bešiktaš. V skupnem seštevku je bila boljša ekipa Metaloplastike, ki se bo v drugem krogu kvalifikacij pomerila z Velenjčani.


Ekipi Metaloplastike in Bešiktaša sta obe tekmi odigrali v Turčiji. Prva je bila na sporedu v petek, kjer sta se ekipi razšli brez zmagovalca (25:25). Na drugi tekmi, ki je bila na sporedu že naslednji dan, je bil rezultat prav tako neodločen (24:24). Ker je bila to uradno domača tekma ekipe Metaloplastike, so se slednji uvrstili v naslednji krog, zaradi večjega števila zadetkov »v gosteh«.

Prva tekma tako čaka črno-rumene 5. oz. 6. oktobra v Srbiji, povratna pa bo teden dni kasneje, torej 12. ali 13. oktobra v Rdeči dvorani. Velenjčani imajo do takrat še nekaj tekem v državnem prvenstvu, prva bo na sporedu v soboto, ko se ose odpravljajo na gostovanje v Škofjo Loko.

2.  KROG KVALIFIKACIJ POKALA EHF

5. / 6. oktober
RK Metaloplastika : RK Gorenje Velenje


12./13. oktober
RK Gorenje Velenje : RK Metaloplastika

Komentarji