Celjani na nogah, Koprčani le z nasmehom na obrazu

V javnost je prišla vest, da se je bivši trener Pivovarjev, v tednu pred derbijem med RD Koprom in RK Celjem Pivovarno Laško, mudil v Kopru. V celjskem taboru so bili nad novico zelo ogorčeni, med tem pa so iz koprskega tabora sporočili, da je bil Tamše v Kopru zgolj po naključju, kot pomoč novemu, še neizkušenemu trenerju Koprčanov, Urošu Rapotcu.


Celjski tabor na nogah, v Kopru se novici zgolj nasmehnenjo. Vsekakor drži, da se je Branko Tamše, kateremu so 27. septembra prekinili pogodbo s celjskim klubom, v dneh pred dolgo pričakovanim derbijem med Koprčani in Celjani, mudil v Kopru. Ampak zadeva je bila zgolj naključna. Kot so potrdili iz koprskega tabora, naj bi koprski trener Uroš Rapotec, Tamšeta kontaktiral že dan po prevzemu trenerskega stolčka, torej 8. oktobra. Rapotec je Tamšeta kontaktiral kot novinec na tem področju, ki je hotel od “starega mačka” rokometa zgolj nasvete in pomoč pri prevzemu trenerske funkcije. Tamše je prijatelju v stiski rade volje pomagal, kar tudi brez sramu prizna. “Resnica je takšna, da je Uroš Rapotec postal trener Kopra v ponedeljek, 8. oktobra, to je devet dni pred tekmo s Celjem. Takrat me je poklical in me prosil, če mu lahko pomagam s svojimi izkušnjami v zvezi z rokometom, treningi, pripravo, ker je popolni začetnik in je zanj vse to novo. Rekel sem mu, da sem počaščen. Pogovarjala sva se eno uro, naslednji dan dve uri, o rokometu na splošno, o mojih desetletnih trenerskih izkušnjah v Velenju in Celju. To je bilo pred koprsko tekmo na Dolu pri Hrastniku. Čez tri dni smo se dobili v Ljubljani, Rapotec, jaz in ljudje iz vodstva kluba s predsednikom Aljošo Bertokom, pojedli smo kosilo in padla je zamisel, da bi prišel v Koper na kak trening, opazoval in podal svoje mnenje. Bil sem za to, žal se je zgodilo tako, da je ravno takrat prišla ta tekma s Celjem. Bil sem v Kopru, na treningu, analizi, Urošu sem povedal, kako sem stvari videl jaz in kako sem delal sam. Tudi zdaj sem bil na tekmi v Kopru proti Svišu,” je za časopis Delo povedal Tamše.

Vsekakor pa v celjskem taboru na “pripetljaj” gledajo malo drugače. Nad njegovo potezo so razočarani ter so že napovedali določene ukrepe. “Klub je glede na pridobljene in preverjene informacije, ki jih je dobil, ter v skladu s podpisanim sporazumom o prekinitvi pogodbe izvedel ukrepe in aktivnosti, s katerimi je ustrezno zaščitil svoj ugled in ime. Vso svojo pozornost sedaj namenja prihajajočemu obdobju, ki prinaša tekme in številne izzive, ki so za klub v tem trenutku izjemno pomembni,” so bili nekoliko bolj suhoparni v celjskem taboru. Verjamemo pa, da se tudi Tamše zdaj zaveda kaj je storil. Za časopis Delo je dodal še: “Vem, da sem zdaj v mnogih očeh Juda Iškarijot. Ampak imam čisto vest, ker delam v dobrobit slovenskega rokometa. Koprčani niso edini, ki se posvetujejo z mano. Tisti, ki me želijo pribiti na križ, naj me raje pokličejo, vsakemu bom povedal svojo zgodbo. Ničesar ne skrivam, če bi hotel kaj skrivati, se ne bi pojavil v Kopru vsem na očeh.” Vendar pa je tukaj tudi kristalno jasno, če bi Tamše kadarkoli želel škodovati klubu, bi to naredil že, ko se mu je ponudila priložnost prevzema Motor Zaporožja, s čimer bi poskušal prekrižati račune Celjanom v Ligi prvakov. Vendar pa se je takrat ustavil in dobro premislil ter tega ni storil. Odločil se je, da bo počakal do naslednje sezone. Ampak kljub vsemu: “Morda sem v očeh Celjanov grešni kozel, a to je zame povsem brezpredmetna in prenapihnjena zadeva.”

Vsekakor pa je kristalno jasno, da bomo Tamšeta v Kopru še videli, ampak zgolj kot svetovalca Urošu Rapotcu.

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: Matia Ščukovt/RD Koper

Komentarji