Gorišnica visoko premagala Radgono

V soboto sta se v Radencih pomerili domači RK Arcont Radgona in RD Moškanjci – Gorišnica.


V obračun so odločno krenili gostje in po zadetkih Aljaža Soka in Žana Ozmeca povedli na 0:2. Sledilo je hitro izenačenje domačinov, ko sta vratarja Ramflja premagala Tine Podlunšek in Matej Rojht (2:2). Prvih 10 minut obračuna je bilo zelo izenačenih (11. minuta – 7:7) nato pa so Gorišničani počasi pričeli višati svojo prednost in v 16. minuti z delnim rezultatom 0:4 povišali vodstvo na +4 (8:12). V nadaljevanju domačinom ni več uspelo izenačiti in ekipi sta na odmor odšli z rezultatom 15:18 v korist Gorišničanov.

Drugi polčas se je nadaljeval po taktih gostujoče ekipe, ki je z štirimi zaporednimi uspešnimi napadi svojo prednost povišala na sedem zadetkov. Radgončanom ni več uspelo ujeti priključka in se vrniti v igro, kar pa so rokometaši Moškanjcev – Gorišnice dobro izkoristili in si do 53. minute priborili prednost visokih trinajstih zadetkov. Kljub visokem zaostanku pa so domačini proti koncu strnili svoje moči in z odlično obrambo skoraj čisto zaprli vrata in prepolovili zaostanek za Gorišnico. Obračun se je tako zaključil z zmago gostujoče ekipe (36:28), ki se je po uspešni predstavi zavihtela na 4. mesto na lestvici.

Tokrat sta bila v najboljši strelski formi Matej Rojht, ki je vratarja Moškanjcev premagal kar štirinajstkrat in Aljaž Sok, ki je za zmago svoje ekipe prispeval osem zadetkov.

 

Pripravila: Nika Baznik

Komentarji