INFARKTNA KONČNICA: Alples Železniki tudi proti Sevnici neporaženi

V petek se je v Železnikih odvil obračun 3. dela 2. Državne lige med domačim RD Alplesom in RK Sevnico.


Prvi so na tekmi povedli gostje, ko je domačega vratarja premagal Nejc Mrgole (0:1). Železničani so rezultat po zaslugi Jerneja Štremflja hitro izenačili (1:1). V minutah, ki so sledile, smo še naprej spremljali zelo izenačeno »gol za gol« igro vse do 9. minute, ko je domača ekipa po zadetkih Stojanoviča in Štremflja povedla s 6:4. Rokometašem Alplesa je uspelo minimalno prednost zadetka ali dveh obdržati do 20. minute, nato pa so Sevničani znova izenačili (10:10). V preostanku igralnega časa prvega dela pa so se bolj razigrali domačini in si znova priigrali prednost dveh zadetkov (16:4).

Tudi v nadaljevanje obračuna so odločneje krenili Železničani in po golih Korošca in razpoloženega Štremflja v 34. minuti povedli z 19:15 in tako prišli do najvišje prednosti na tekmi. Razliko so uspešno ohranjali do prve polovice drugega polčasa (44. minuta – 27:23), nato pa so na plin stopili Sevničani in po zadetkih Mrgoleta, Kolmana in Mastnaka prišli le na zadetek zaostanka (29:28).

Sledil je odgovor domačinov, ki so nato le nekaj minut pred zaključkom znova povedli z tremi zadetki (32:29), a so Sevničani poskrbeli za infarkten zaključek obračuna in le nekaj sekund pred koncem znova izenačili (32:32). Piko na i dramatičnim zadnjim minutam pa je nato dodal domači Luka Rant, ki je tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom zadel za zmago Železničanov (33:32). Rokometaši Alplesa po treh krogih tako ostajajo neporaženi.

Na obračunu sta bila strelsko najbolj razigrana Mrgole Nejc pri ekipi Sevnice, ki je zadel devetkrat in Štremfelj Jernej pri domačih, ki je bil uspešen osemkrat.

 

Pripravila: Nika Baznik

Komentarji