Ljubljana dobila derbi s +5

V petek se je v  Grosupljem, v  sklopu 3. kola 2. državne lige odvil tudi »notranjski derbi« med RK Grosuplje in gostujočimi MRK Ljubljana.


Obračun so po neuspešno izvajani sedemmetrovki Ljubljančanov,  s prvim zadetkom »otvorili« domačini – gol je prispeval Urban Verbič, vendar je sledilo hitro izenačenje, ko je domačega vratarja premagal Slavko Erak. Tekma je bila v nadaljevanju z igro »gol za gol«  še naprej izenačena (12. minuta 6:6), nato pa so na plin stopili rokometaši Ljubljane in z delnim izidom 0:5 v 16. minuti prišli do visokega vodstva z 11:6. Grosupeljčani so do konca prvega dela zaostanek še nekajkrat znižali na 3 zadetke, vendar je gostom kljub temu uspelo obdržati tempo igre in na odmor oditi s petimi zadetki prednosti (13-18).

V nadaljevanju drugega dela tekme, so Ljubljančani še zvišali svojo prednost (13:19) vendar so Grosupeljčani vztrajno poskušali priti do preobrata in v 40. minuti so si znova priigrali zaostanek le treh zadetkov (17:20). Razliko so uspešno ohranjali do zadnjih desetih minut obračuna, nato pa so se znova razigrali gostje in do konca obračuna znova prišli do svoje najvišje prednosti šestih zadetkov (23:29). Za zaključek obračuna je bil uspešen Filip Fortuna, ki je razliko znižal na pet zadetkov (24:29).

Največ golov sta na obračunu dodala Luka Rede pri domačih, ki je zadel šestkrat in Slavko Erak pri gostih, ki je bil uspešen osemkrat.

Za MRK Ljubljana je bila to že druga zmaga v letošnji sezoni, velik člen novega uspeha pa je bil vratar Žiga Rebevšek, ki je s sedemnajstimi obrambami zaklenil svoj gol, po tekmi pa je za naš portal povedal: “Tekma je bila odraz naše zrelosti. S takšno ekipo in strokovnim štabom je zmagovanje tekem še toliko lepše. Pokazali smo, da znamo igrati lep rokomet in zasluženo prišli do zmage. Ko imaš na tekmi čvrsto obrambo, je tudi nam vratarjem lažje obraniti strele. Občutki po takšni tekmi so fenomenalni, saj je atmosfera v ekipi odlična in mislim, da gremo v pravo smer. Grosuplje je pokazalo, da v letošnji sezoni računa na napredovanje v 1. B ligo. Na tekmi smo v kriznih momentih uspeli ohraniti mirne živce in to je bil eden izmed glavnih razlogov za zmago. Veseli smo za to zmago a vemo, da nas čaka še ogromno dela, da dosežemo naš glavni cilj.

 

Pripravila: Nika Baznik

Komentarji