Celjani na večnem derbiju odčitali lekcijo Velenjačanom

Rokometaši Celja, ki so po 15. krogih prvenstva zasegali sam vrh ligaške razpredelnice, so danes v Zlatorogu pričakali nasprotnike iz Velenja, ki so pred današnjo tekmo za grofi zaostajali zgolj za točko. Domačini so ob bučni podpori zvestih navijačev slavili z rezultatom 28-22, Velenjčani pa so po 16. odigranih krogih ponovno padli na tretje mesto Lige NLB.


Večni rokometni derbi so bolje otvorili gostje iz Velenja, ki so si po štirih minutah priigrali prednost dveh zadetkov (1-3). Celjani so izid hitro poravnali na 3, v nadaljevanju pa smo spremljali dinamično igro obeh ekip, ki sta si izmenjevali zadetek za zadetek. Po 19 minutah igre sta bili ekipi izenačeni z rezultatom 8-8, nato pa so Celjani s tremi zaporednimi zadetki prevzeli vajeti igre v svoje roke (11-8). Velenjčani so do konca polčasa zaostanek znižali na -2, ekipi pa sta na odmor odšli ob rezultatu 13-11.

Prav tako kot uvod v prvi polčas, je tudi uvod v drugega pripadel Velenjčanom. Dva hitra zadetka gostov sta poskrbela za izenačenje na 13, Celjani pa so odgovorili z dvema goloma Mlakarja in ponovnim prevzemom vodstva (15-13). Gostje so z dvema zadetkoma do 39. minute izid ponovno izenačili (15-15). V naslednjih štirih minutah so Celjani na krilih 2500 glave množice kronali premoč na terenu in izenačili najvišje vodstvo na tekmi (19-16). V 47. minuti je rokometaš gostov Peter Šiško prejel še tretjo dvominutno kazen in posledično predčasno zaključil z današnjim derbijem. Celjani so nekaj sekund kasneje prišli do prednosti štirih golov, v naslednjem napadu pa slednjo povišali na +5 (23-18). Po minuti odmora je Sokoličevo sedemmetrovko ubranil domači vratar Belkaied, na drugi strani pa je bil nekaj sekund kasneje iz sedmih metrov natančen Marguč ter Celjane v končnico poslal s prednostjo šestih zadetkov (24-18). V naslednjem napadu so Celjani prišli še do petega zaporednega zadetka in z najvišjo prednostjo na tekmi že osem minut pred koncem podali odgovor o zmagovalcu (25-18). Dobro minuto pred koncem je rdeči karton prejel tudi domači rokometaš Matic Suholežnik, Celjani pa so ob pomoči izjemnega Belkaieda tekmo mirno pripeljali do konca ter slavili z rezultatom 28-22.

V domačem taboru se je pod 7 zadetkov podpisal Ante Ivanković, pri gostih pa so se pri 4 golih ustavili Peter Šiško, Tilen Sokolič in Domen Tajnik. Priložnost med vratnicama Celja je zaradi poškodbe Gala Gaberška dobil tunizijski vratar Yassine Belkaied, ki se je podpisal pod kar 17 obramb.

Komentarji