Celjani nadigrali Velenjčane

Uvodno tekmo 6. kroga sta odigrala največja rivala v Sloveniji. V dvorani Zlatorog so rokometaši Celja gostili igralce Velenja. V letošnji sezoni smo derbi spremljali že pred samim začetkom sezone v finalu superpokala. Tudi tokrat so bili boljši Celjani z rezultatom 33:21.


Tekmo so bilje odprli domači rokometaši, ki si imeli na svojem računi hitro tri gole prednosti. Velenjčani bi se sicer nekajkrat lahko približali, a enostavno niso znali izkoristiti napak nasprotnika. Te napake so izkoristili Celjani in po slabi polovici prvega polčasa po uspešno zaključenem protinapadu Tilna Kodrina povedli že s štirimi zadetki prednosti. Gostje enostavno niso našli pravega recepta tudi ne za razpoloženega Klemna Ferlina, ki je obranil tudi dve sedemmetrovki, a je Tadej Mazej odbito žogo uspel spraviti za hrbet Ferlina za rezultat 9:5. Celjani so nadaljevali v svojem ritmu in z agresivnostjo v obrambi po hitrem zadetku Jana Grebenca povedli že s šestimi goli (12:6). Do polčasa so velenjske ose rezultat znižale za zadetek in tako je bil rezultat ob polčasu (15:10). Vratar Celja Klemen Ferlin je že v prvih 30. minutah srečanja zbral 10 obramb.

Domači rokometaši se niso ustavili niti v drugem polčasu. Prednost se je višala iz napada v napad. Velenjčani so s preveč napakami in brez razpoloženega vratarja omogočili, da so Celjani sploh lahko povečali svojo prednost. Ta je po zadetku Dioga Silve v 37. minuti znašala že osem zadetkov (20:12). V 41. minuti je po zadetku Gala Marguča celjska prednost prvič dvomestna (23:13).  Domačini se z prednostjo desetih golov niso zadovoljili in še naprej z izvrstno igro lomili tekmeca. Po zadetkih Domna Novaka in Kristjana Horžena je ta znašala že dvanajst zadetkov (29:17). Do konca tekme nismo videli več nič pretresljivega. Velenjčani so še naprej imeli težave, ki so jih Celjani uspešno izkoristili. Domačini so tako tekmo suvereno pripeljali do konca in jo hoteli zaključiti s cepelinom, a jim pika na i ni uspela. Celjani tako nadaljuje z vrhunskimi predstavami v državnem prvenstvu kjer meljejo vse pred seboj, na drugi strani pa se Velenjčani še naprej ukvarjajo z velikimi težavami. Končni rezultat srečanja je bil 33:21. Pri Celju je z 8 goli izstopal Gal Marguč, pri Velenjčanih pa sta po 5-krat zadela David Miklavčič in Miha Kavčič. Izpostavimo lahko tudi Klemna Ferlina, ki se je na koncu ustavili pri 14 obrambah.

Celjani tako z vrhunsko popotnico odhajajo na tekmo lige prvakov, kjer bodo v nedeljo gostovali v Parizu, medtem, ko bodo Velenjčani prav tako v nedeljo odigrali povratno tekmo drugega predkroga pokala EHF proti srbski Metaloplastiki, kjer bodo branili prednost 8 zadetkov iz prve tekme.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : GORENJE VELENJE 33:21 (15:10)
Marguč 8, Šarac 5 ; Miklavčič in Kavčič M. po 5

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji