Ribničani ostajajo neporaženi

Poleg derbija med Celjem in Gorenjem je bila danes na sporedu še ena tekma. Rokometaši Ribnice so gostili ekipo Kopra. Ribničani, ki so poleg Celjanov zaenkrat še edina ekipa brez poraza je v tekmo zagotovo vstopila kot favorit.


Domačini so hitro pokazali s kakšnimi željami so vstopili v tekmo. Hitro so si priigrali prednost štirih zadetkov, ki jih je z golom iz sedmih metrov priboril Uroš Knavs.  (6:2). Prednost štirih golov so držali do zadnjih 10. minut prvega dela srečanja (11:7). Gostitelji tekme pa so nato narekovali tempo, ki ga gostje s Primorske niso uspeli slediti. Z delnim izidom 6:1 so si namreč priigrali prednost devetih zadetkov (17:8). Zato je moral reagirat trener Kopra Uroš Rapotec. Do polčasa so igralci Kopra zaostanek zmanjšali zgolj za zadetek in tako se je polčas končal z rezultatom 18:10.

Gostje so nekoliko bolje odprli drugi del srečanja in po zadetku Bora Breznikarja zaostanek znižali na šest golov (19:13). Ribničani večjega mrka v svoji igri niso dovolili, čeprav so Primorci prišli tudi že na pet zadetkov zaostanka (23:18). Po minuti odmora domačega stratega Damjana Škaperja pa so gostitelji po zadetku Uroša Knavs zopet ušli na sedem golov prednosti (25:18). Pri tem se niso ustavili in so hoteli tekmo odločiti že pred samim koncem zato so stopili na plin in v 48. minuti po zadetku Roka Setnikarja povedli z devetimi zadetki. Koprčani pa so imeli v tekmi svoje načrte in s štirimi hitrimi goli zaostanek znova znižali na šest golov (29:24). Dve minuti pred koncem srečanja so po zadetku Janeza Gučka so Koprčani prišli le na štiri zadetke (30:26), a Ribničani presenečenja vseeno niso dovolili in slavili z 31:27. Pri domačih rokometaših je z 11 goli izstopal Uroš Knavs, prvi strelec Kopra pa je bil z 6 zadetki Tilen Sokolič.

Tako rokometaši Ribnice kot Kopra bodo čez vikend dejavni v Evropi. Ribničani bodo na povratni tekmi proti ekipi SKA Minsk poskušali iztržiti ugoden izid po prvi tekmi, ki se je v Ribnica končala brez zmagovalca (33:33). Koprčani pa bodo obe svoji tekmi odigrali na Ferskih otokih proti ekipi H71 v pokalu EHF Challenge Cup.

RIKO RIBNICA : KOPER 31:27 (18:10)
Knavs 11, Setnikar in Strmljan 4; Sokolič 6, Breznikar in Krečič 5

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RD Koper

Komentarji