Celjani odčitali lekcijo Ribničanom

Celjani so v derbiju kroga na domačem parketu gostili ekipo RD Riko Ribnica. Celjani so v sredo na izjemnem rokometnem spektaklu v četrtfinalu pokala Slovenije ugnali ekipo RK Trimo Trebnje z rezultatom 23:24. Ali je to pustilo kakšne posledice za rokometaše Celje si boste lahko prebrali v nadaljevanju. Ribničani so iz pokala v osmini finala proti Trebanjcem tako, da so imeli nekaj dni več časa za pripravo na nasprotnika.


Celjani pa so silovito vstopili v obračun in v 8. minuti povedli s tremi goli prednosti (5:2). Domači pa se niso zaustavili in so si do 13. minute priigrali prednost šestih zadetkov (9:3). Razumljivo je moral po minuti odmora seči trener Ribnice, Robert Beguš. A naleta gostiteljev mu ni uspelo zaustaviti, saj so v 17. minuti prednosti povišali še za dodatna dva gola (11:3). Ribničani so nato vendarle vzpostavili stik in niso dopustili, da bi rokometaši Celja že v prvem polčasu prišli do dvomestne prednosti. Domačim je manjšo težavo predstavila izključitev enega izmed stebrov obrambe. V 24. minuti je rdeči karton zaradi udarca po obrazu namreč prejel Matic Suholežnik. Gostje so do konca prvih 30. minut zaostanek uspeli nekoliko omiliti in tako sta ekipi na odmor odšli ob razliki šestih zadetkov (18:12).

Drugi polčas pa so bolje odprli igralci Ribnice in v 35. minuti zaostanke znižali na štiri gole (20:16). A Celjanov to ni zmedlo, saj so hitro odgovorili. V 39. minuti so povedli s sedmimi zadetki prednosti (23:16) in tako Roberta Beguša ponovno prisilili v minuto odmora. Gostitelji so mirno nadzorovali potek srečanja in v 48. minuti povedli z najvišjo prednostjo na tekmi, ki je znašala devet golov (30:21). Tekma je bila že odločena. Ribničani so zaostanek še uspeli znižati na sedem zadetkov (30:23) kaj več id tega pa jim ni uspelo. Pri obeh ekipah so priložnost za igro dobili tudi mladi igralci, ki morda drugače v sezoni ne dobijo prav veliko igralnih minuti in prav vsi so to s pridom izkoristili. Celjani so se na koncu veselili zanesljive zmage z rezultatom 37:28.

Pri domačih je bil s 6 goli najboljši strelec Tilen Kodrin, pri domačih pa sta bila s 7 zadetki najučinkovitejša Leon Ljevar in Stefan Ranisavljević.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RIKO RIBNICA  37:28 (18:12)
Kodrin 6, Mlakar 5; Ranisavljević on Ljevar po 7

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: RD Riko Ribnica

Komentarji