Ločani v zadnji sekundi do zmage v Ivančni Gorici

Rokometaši RK SVIŠ Ivančna Gorica so na domačem parketu gostili ekipo Loke. Obe ekipi sta bili čez teden dejavni v pokalu Slovenije. Rokometaši SVIŠa so bili brez možnosti za napredovanje proti Velenjčanom, medtem ko so se Ločani veselili gladke zmage nad ekipo Ljubljane in tako uvrstitve na finalni turnir. 


Po uvodnem jurišu domačih in vodstvu 2:0 so Ločani hitro vzpostavili stik in najprej izenačili na 2:2 ter nato tudi povedli 2:3. Ekipi sta nato igrali igro gol za gol. V 17. minuti so prvič na tekmi po zadetku Aljaža Jesenka z dvema gola prednosti povedli Ločani. (7:9). Razburljiva končnica prvega dela igre pa je pripadla domačim. Najprej so rezultat izenačili na 11:11, znova zaostajali z dvema zadetkoma (11:13), se znova vrnili in tudi povedli (14:13). Do odmora so prednost povišali še za dodaten gol in na odmor odšli s prednostjo dveh zadetkov (15:13).

Ločani so odlično odprli drugi polčas ter hitro znova povedli (15:16). Domačini so v 36. minuti ostali brez Timoteja Kneza, ki je prejel rdeči karton. Ekipi sta v nadaljevanju igrali igro gol za gol. Nobena izmed ekip v drugem polčasu namreč ni vodila z dvema goloma prednosti, če seveda izvzamemo prednost domačih na začetku drugega polčasa. Trener gostov Jure Šterbucl je nekaj sekund pred koncem obračunal vzel minuto odmora. S svojimi varovanci je stkal zadnji napad na tekmi, Ločani so napad uspešno izkoristili ter se v zadnji sekundi po zadetku Matevža Jesenka veselili zmage z rezultatom 25:26.

Pri domačih sta bila s 6 zadetki najučinkovitejša Denis Zavodnik in Simon Vidmar, pri gostih pa je bil s 7 najnatančnejši Aljaž Jesenko.

SVIŠ IVANČNA GORICA : URBANSCAPE LOKA  25:26 (15:13)
Zavodnik in Vidmar po 6; Jesenko A. 7, Pipp M. 6

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: Barbara Tekavec / RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji