Ljubljanski derbi na Galjevici ni ponudil zmagovalca

V okviru 19. kroga lige NLB sta se v dvorani na Galjevici srečala domača MRK Ljubljana in gostje iz RD LL Grosist Slovana. Spremljali smo napeto tekmo kot se za derbi tudi spodobi, na koncu pa sta se ekipi razšli z neodločenim rezultatom 32-32.


Tekmo so bolje odprli gostje, ko so po dveh zaporednih zadetkih Patrika Martinovića povedli z rezultatom 5-2. Domači rokometaši so bili v krču, gostje pa so bili v napadu izjemno razpoloženi in v 14. minuti povedli že z rezultatom 11-6. V zaključku prvega polčasa so se domačini zbrali in s hitro serijo 3-0 izničili Slovanovo prednost, približali so se le na zadetek zaostanka. Polčas so z minimalno prednostjo 20-19 dobili gostje.

Tudi v drugem polčasu so na začetku prevladovali gostje, domačini pa so potrebovali nekaj minut, da ulovijo pravi ritem. V 37. minuti so prišli do novega izenačenja na tekmi. Kot da bi gostujoče rokometaše vnovičen povratek Ljubljane šokiral, saj so v naslednjih minutah popustili. Domačini so si z lepimi akcijami v napadu priigrali tri zadetke prednosti. V 51. minuti so rokometaši Ljubljane povedli že s 4 zadetki prednosti, bili pa so tudi v lepi psihološki prednosti. Zdelo se je, da Slovan ne bo zmogel preobrata, a v 60. minuti je za točko zadel Aleksa Tufegdžić.

Pri Ljubljani je kar 14 zadetkov dosegel Miha Kolmančič, 7 pa jih je dodal Lovro Brulec. V gostujočih vrstah je bil izjemno razpoložen Aleksa Tufegdžić, ki je zadel 12krat, 5 zadetkov pa je dodal Jaka Soršak.

FOTO: Jakob Pintar

Komentarji